articole

miercuri, 18 octombrie 2017

Chiftelute cu sos

Chiar daca fiecare gospodina stie sa faca chiftelute eu sincer nu eram adepta lor, ba imi ieseau uscate, ba ceva nu era cum as fi vrut sau pur si simplu ale mamei erau mai bune asa ca de ce sa ma chiui sa le fac eu?.
Totusi am zis sa incerc pana gasesc o reteta pe gustul meu, si in sfarsit iat-o!




Ingrediente
1 kg carne porc/pui/vita sau amestec eu am folosit porc cu putina grasime
-jumatate lingurita scortisoara
-1 ceapa mare rasa
-1 capatana usturoi mare
- 2 linguri patrunjel tocat marunt sau uscat 1 lingura
-2 linguri marar tocat marunt sau uscat 1 lingura
-sare si piper
- jumate de lingurita curry mediu
- jumate de lingurita turmenic
- jumate de lingurita chimen indian prajit si zdrobit
-1 cartof ras
-1-2 oua
-jumatate de ligurita bicarbonat
-ulei pentru prajit

Pentru sos
-suc de rosii 
-1 foaie de dafin
-1 praf de curry aici puneti dupa gust
-sare si piper
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu tot cu camasa


Pentru garnitura am facut orez cu turmenic

Mod de preparare

Am tocat carnea dupa care am amestecat cu ceapa rasa si usturoiul pisat, caroful, condimentele, ouale , bicarbonatul stins cu pustina zeama de lamaie si verdeata. Se lasa deoparte pentru 30 min sau chiar si o ora pentru a se intrepatrunde aromele. Cu mainile unse bine in ulei se formeaza chiftelutele dupa care se prajesc in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Eu de regula prajesc o chifteleuta si o gust daca imi mai trebuie ceva, mai adauga si apoi le prajesc pe restul. Zic sa faceti la fel si voi.

Sosul este destul se simplu, se pun 2 linguri  de ulei de masline la incins se cxalesc cateii de usturoi zdrobiti, se adauga sucul de rosii si condimetele, chiftelutele apoi se lasa sa de un clocot doua. Se opresc. Optional se poate adauga putin patrunjel pentru culoare.

Am servit alaturi de un orez cu turmenic.

2 comentarii: