articole

luni, 15 ianuarie 2018

cartofi umpluți cu ciuperci și spanac

De cele mai multe ori pentru cina nu prea mai stiu ce sa gatesc, carnea sare din program asa ca nu ramane decat legume , salate sau pizza . Ar mai fi si alte variante dar in ultimul timp dupa mesle copioase de sarbatori as manca doar legume.
Cum varianta de cartofi umpluti este una din preferatele noastre, pentru ca poti jongla cu multe legume in umplutura, de acesata daca am optat pentru ciuperci si spanac. 
Sunt usor de preparat si poti fi si o varianta de pranz fel 2 pentru copii.


Ingrediente
-6 cartofi de marime potrivita
-4 ciuperci mari
-4 bucati spanac congelat( din acea portionat)
-1 ceapa 
-3 catei de usturoi
-cateva fire de marar
-100 gr cascaval ras

Mod de preparare

Cartofi fie se coc in coaja fie ai fierbeti in apa cu sare si o foie de dafin. De acesta data m optat pentru ai fierbe nu dispuneam de mult timp. 
Intre timp sotam ciupercile pe care le-am taiat cubulete cand sunt aproape gata se pune ceapa tocata, spanaculsi usturoiul. lasam sa se soteze putin  si oprim focul.
Cand sunt arope gata se scoat sa se raceasca putin si se taie in doua( eu i-am curata de coaja, am un copil mai pretentios) se scobeste mijlocul dar nu complet lasati cartof :)) Se umplu cu ciuperci amestecate cu cascaval si se dau la cutor pentr 15 min la 1800C

Se pot servi alaturi de o salata sau de ce nu alaturi de muraturi.

!Din mijlocul cartofilor puteti face crochete din cartofi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu