Știți momentul acela când vrei ceva bun rapid și cu multa ciocolata ? Eh, nu știu cum voi dar la mine exista )) sau atunci când ai o cutie de lapte condensat și ai vrea sa faci ceva bun de tot ? Ei bine, astăzi, am dat un mic tur al blogurilor și am găsit o minunăție de negresa care sa întrunească toate aceste mici plăceri, e cu textura densa și umeda, cu multa ciocolata și se face rapid, dar sa nu numărați caloriile, da ?)) ☺️
Rețeta am găsit-o Aici pe blogul Laurei Gafitescu
Ingrediente
375 ml lapte condensat (atât a avut cutia, în reteta scrie 400 dar a ieșit mega bună si cu lipsa în cauza )
300 gr ciocolata 50 %cacao
100 gr unt
150 gr faina
100 gr zahar
100 gr smântână
3 oua
50 ml crema de whiskey (pas ca am copil dar voi sa puneți, da?)
Mod de preparare
1.Se pune într-o craticioara laptele condensat, ciocolata bucăți și untul la foc mic cât sa se topească ciocolata.
2.Faina se amesteca cu un praf de sare
3. Peste ciocolata topita se adaugă smântână, zaharul și ouăle câte unul , se amesteca cu telul după fiecare. Se adaugă faina și se amesteca.
4. Într-o tava de 20/20 se toarnă compoziția și se da la cuptorul încins în prealabil la 180 C, timp de 30 min.
Când e rece se porționează.
Un deliciu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu