Ingrediente
-3 vinete mari
-un piept de pui mare
-o ceapa
-3 vinete mari
-un piept de pui mare
-o ceapa
-un ardei
-3 rosii
-o legatura cu marar
-un ou
-branza rasa sau cascaval
-sare
-piper
-boia dulce
-cimbru
-oregano
-o legatura cu marar
-un ou
-branza rasa sau cascaval
-sare
-piper
-boia dulce
-cimbru
-oregano
-rozmarin
Sos de iaurt:
-iaurt
-usturoi
-marar tocat
-iaurt
-usturoi
-marar tocat
Mod de preparare
Vinetele se taie pe lung, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele . Miezul se taie cubulete si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra.
Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se toaca marunt.
Vinetele se taie pe lung, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele . Miezul se taie cubulete si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra.
Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pune carnea de pui. Miezul de la vinete se pune intr-o sita si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Apoi punem in tigaie si miezul de la vinete, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul. Dupa ce am oprit lasam sa se raceasca un pic, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.
Vinetele scobite spalam cu apa fierbinte.
Asezam vinetele intr-o tava , le umplem cu amestecul de carne si legume, iar deasupra punem felii de rosii. In vas adaugam o cana cu apa si acoperim cu folie de aluminiu.
Vinetele scobite spalam cu apa fierbinte.
Asezam vinetele intr-o tava , le umplem cu amestecul de carne si legume, iar deasupra punem felii de rosii. In vas adaugam o cana cu apa si acoperim cu folie de aluminiu.
Lasam uptor 20 de minute, la foc mediu.
Se scoate apoi folia si se pune branza sau cascaval peste vinete . Se presara deasupra rozmarin.
Se scoate apoi folia si se pune branza sau cascaval peste vinete . Se presara deasupra rozmarin.
5 minute la cuptor.
Sosul de iaurt :Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.
Sosul de iaurt :Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu