articole

miercuri, 27 mai 2009

manaca sanatos...pui la gratar cu broboli





Ingrediente
-un piept de pui
-500 gr brocoli
-sare
-piper
-roz marin praf
-marar
Sos bechamel:
-1½ pahar lapte,
-1 lingură făină,
-1 lingură unt
- sare.

Mod de preparare
Pieptul de pui se dezoseaza si se taie in 4. se condimenteaza cu sare piper si roz marin praf, si se pune pe gratar(recomandat tava gratar iese mult mai suculent). Brocoli se spala, intr-o oala se pune apa cu sare cand fierbe apa se pun brocoli si selasa sa fiarba 4 min; cand sunt gata se scot intr-un vas cu apa rece si gheata, astfel oprim fierbere si pastram culoarea.
Sosul.:Se ia faina si se pune la prajit in unt. Se amesteca bine si se stinge cu lapte fiert, amestecand si turnand cate putin. Se sareaza si se amesteca iar. Se mai lasa la fiert 10 minute. cand a fost gata eu i-am pus si marar tocat marunt , pentru mai multa aroma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu