articole

sâmbătă, 12 septembrie 2009

chec simplu;)


Ingrediente
-3 oua
-1/2 pahar cu lapte
-350 gr faina
-1 lingurita amoniu
-1 lingurita zeama de la lamaie
-coaja de la 1 lamaie
-1 zahar vanilat
-300 gr zahar
-120 gr margarina
-3 linguri cacaco

Mod de preparare
In primul rand toate componentele trecuie sa fie la temperatura camerei.
Se separa galbenusurile de albus, Galbenusurile se amesteca cu 200 gr de zahar si marcarina pana ce devine o compozitier omogena, se incorporeaza faina si amidonul stins cu zeama de lamaie, se adauga si coaja de la lamaie si zaharul vanilat apoi se amesteca bine; Separat se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie zaharul ramas apoi incorporam compozita in cea de gabenus amestecand usor sa nu se lase. O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacao. Turnam compozita alba in tava apoi deasupra cea cu cacao. Se da la cuptorul incins in prealabil 1 h la foc potrivit( cel mai bine sa incercat cu un pai daca e gata sau nu dupa 40 min)

2 comentarii: