articole

miercuri, 21 aprilie 2010

mini tarte (cu foietaj frantuzesc)




Cea mai simpla varianta a minitartelor este sa folositi aluatul de foietaj. Foietajul frantuzesc este un aluat care in timpul coacerii devine foarte pufos si fin ca textura ideal pentru a fi umplut cu diferite creme, budinci, branzeturi, intr-un cuvant cu tot ce doriti. Mai jos am sa va prezint niste mini tarte cu budinca de vanile.






Ingredinte
-1 pachet foietaj frantuzesc din comert
-budinca de vanilie (vezi mtoda de preparare mai jos)
-capsuni
kiwi

Mod de preparare
Aluatul de foietaj se scoate de la congelator cu 1-2 h inainte de a se folosi. Cand este gata de folosre se desface usor pe masa de lucru. Pentru cosuletele de mini tarte am folosit forma de briose. Se taie aluatul patratele si se aseaza in fiecare forma cate una.Se inteapa cu o furculita interiorul tartelor si se face cate un bulgar din staniol si se pune pe interior(pentru a evita cresterea aluatului pe mijloc) Se da la cuptor 220 C timp de 25 min. Intre timp se face budinca de vanile(reteta din articolul urmator) sau puteti face o crema de vanilie , urmand aceiasi pasi ca si la budinca insa aici veti folosi si albusurile care se bat spuma, in crema se aduga si 50 gr unt sau margarina, iar cad s-a racit se pun aceste albusuri batute se amesteca usor. Cu acesata crema se umplu cosoletele racite si se arneaza cu capsuni si kiwi sau cu oricefel de fructe aveti la indemana.

Un comentariu:

  1. Ce idee buna! Foarte apetisante tarte!
    Imi place ce se intampla cu capsunicile tale!
    Foarte interesanta prezentare!

    RăspundețiȘtergere