articole

duminică, 30 mai 2010

Aripioare de pui cu alune


Ingrediente

-1 kg aripioare pui

- 100 gr alune nesarate

-pesmet

-rozmarin macinat

-boia dulce

-boia iute

-busuioc

-sare, piper

Mod de preparare

Aripioarele de pui se spala si se taie.Se face un amestec din pesmet, alune drobite, rozmarin, bioa, si busuioc sare la preferinta si piper.Aripioarele se stopesc cu un pic de ulei de masilne apoi se trec prin aceasta compozitie.Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cutor 35 min la 220 C.

Supa primavara




Ingrediente

-1 morcov mare
-1 dovlecel mare sau 2 mici
-4 frunze de telina partea superioara
-3 cepe verzi
-patrunjel
-3 l supa de pui sau de legume eventual folositi Delikat
-sare
-1 ardei rosu
piper
-corinadru macinat

Mod de preparare
Se curata legumele. Morcovul se taie pai, dovlecelul cuburi mici si telina felii, ceapa rondele.

Se pun la fiert in supa de pui mai intai morcovul cu telina iar cand au fiert un pic`~15 min se adauga dovlecelul, ardeiul si ceapa verde.
Se condimenteaza se mai lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu patrunjel tocat.

Piept de pui la gratar cu miere







Inrediente
-4 fileuri de piept pui
-2 linguri miere
-1 lingura sos soia
-1 lingura otet balsamic
-sare, piper
Garnitura:
amestec de legume
-cartofi gratinati cu parmezan
Mod de preparare
Carnea de pui se cresteaza .
Se face un amestec din 2 linguri de miere de albini, 1 otet balsamic si una de sos soia si sare, piper.Se incinge gratarul si se pune pipetul de pui iar in timpul coacerii se unge pipetul de pui cu ajutorul unei pensule cu amestecul obtinut.
Garnitura
1.Cartofi gratinati cu parmezan
Se curata cartofii de coaja si se taie felii de marimi porivite se aseaza intr-un vas rezistant la temeratura ridicata , se stropesc cu ulei si se condimenteaza fiecare srat de cartofi ci sare si piper si desigur cu parmezan ras. Se acopera totul cu staniol si se da la cuptor 35 min apoi se ia staniolul si se mai lasa 10 min sa prinda o crusta.
2. Amestec de legume.

vineri, 28 mai 2010

tort magic










Este un tort preluat de pe
http://www.bucataras.ro/ executat de bitza si ea la randul ei la preluat de la by gabriela cara un tort deosebit cu mici modificari facute de mine.

Ingrediente
blat

-4 0ua
-250 gr zahar
-100 gr faina
-100 gr amidon
-2 linguri nuca de cocos
-esenta de lamaie


-coaja de la 1 lamaie

-2lingurita praf de copt

Crema Ganache
-200 gr ciocolata alba
-300 ml frisca
-100gr alune de padure
-3 gr gelatina

Crema iaurt
-300 gr iaurt
-80 gr zahar
-suc de la o lamaie
-150 ml frisca
-1 plic gelatina(10g)
-100g biscuiti glazurati cu ciocolata

Decor:- fugi nuca de cocos
-150 ml frisca
-coji de portocale

Jeleu
-200 ml suc natural de portocale
-2 linguri zahar
-10 gr gelatina


TOTAL portocale 1 kg



Mod de preparare


Blat:


Ouale se bat cu 2 linguri de apa fierbinte, zaharul , coaja si esenta de lamaie pana ce devine o crema.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt apoi se adauga in ploaie peste oua, se pun si fulgii de cocos se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da la cuptor incins in prealabil la 180 C timp de 25 min.

Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca, dupa care se taie blatul in 3.


Crema Ganache:

Ciocolata si 150 ml frisca se pune la topit.dupa care se ia de pe foc.Gelatina se pune la imuiat cu un pic de apatimp de 10 min. Dupa care se aduga peste ciocolata calduta.Cand compozita sa racit se adauga frisca ramasa batuta si alunele.Se amesteca crema obtinuta.Blatul de tort se insiropeaza cu soc de portocale natural.Apoi se pune crema obtinuta si cel de al 2-lea blat si se insiropeaza si el dupa care se da la figider pana la preaparearea celei de a doua creme.


Crema de iaurt

Iaurtul se maesteca cu zaharul, si zeama de la1/2 lamai. Gelatina se dizolva cu apa, pe foc mic apoi se aduga cremei de iaurt, se ia cate o lingura din crema de iaurt si se pune peste gelatina pana ce o aducem la temperatura constanta dupa care se pune peste tot iartul.Se pune la frigider 30 min. Biscuitii se rup bucati si dupa ce au trecut min se adauga leste iaurt la fel si frisca batuta. Se anesteca usor si se pune crema obtinuta peste al doilea blat. Se aseaza si cel din urma blat se insiropeaza si se da la frigider 2 ore.


Jeleu de portocale

Sucul de portocale se incalzeste(200 ml suc de portocale =3 portocale potrivite)cu zaharul si gelatina hidratata cu suc de portocale. blatul de deasupra a tortului se inbraca intr-un start subtire de frisca dupa care se toarna gelatina racita(atunci cand prinde o arecare consitenta)si se da 20 min la rece. Cand s-a prins bine gelatina se imbraca si laturile tortului cu frisca si apoi cu fulgi de nuca de cocos.

chiftelute albe(fierte) cu sos alb



Ingrediente

-300 gr carne pui tocata
-1/2 leg marar
-1/2 leg patrunjel
-1 cartof mic
-sare,piper
-1 ceapa
-1 ou mic
sos alb
-50 g unt
-1 lingura faina
-20g orez
-300 gr supa
-200 g smantana



Mod de preparare

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou , ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste chiftelute mici.Se pune apa la fiert cu delicat cand da in clocot se adauga chiftelutele si se lasa sa fiarba. cand sunt gata se scot pe un platou.

Sos alb: Se topeste untl si se adaua faina amestecant incontinuu sa nu se faca cocoloase se toarna cate un pic pana se leaga bine din supa unde au fiert chiftelutele~300 ml si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga smantana si chiftelutele se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc.

Se serveste alaturi de legume, pireu, orez.

salata cu ton 2




Ingrediente
-2 conserve ton
-1 salata
-200g pastai
-4-5 rosii
-4 oua
-ulei masline
-100 gr paste

Mod de preparare


Se ferb ouale si pastaile daca sunt congelatate se prepara conform instructiunilor iar pastele se fierb in apa cu sare dupa care se scurg de apa si se trc prin apa rece.Rosiile se taie felii iar salata bucati mai mari.Se amesteca toate ingredientele se sareaza dupa gust se stropesc cu ulei.

duminică, 23 mai 2010

pui cu bambus

Dupa o absenta de aproape o luna....ce bine a fost in vacanta....am revenit cu noi retete care sper din tot sufletul sa va placa







Ingrediente

1 piept de pui
1 cutie bambus
1 cututie ciuperci
1 borcan beby porumb
1-2 morcovi
sos de soia
1-2 catei usturoi
sare

Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fasii(pai) se aseaza intr-un vas se pune peste el usturoiul pisat sau tocat marunt. Se toarna sos de soia si se lasa la frigider peste noapte. sau macar cateva ore.
Morcovul se taie pai. Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline si pune carnea de pui . se lasa la foc mediu amestecand in continu. dupa ce carnea a prin o culoare alba se pune morcovul si se lasa sa se faca, cand este aproape gata se pune porumbul , ciupercile si bambusul se mai adauga 3 linguri se sos de soia se mai lasa 7 min si se ia de pe foc.
Se serveste alaturi de orez alb sau negru.

zucchini umplut cu feta





este o reteta care am gasit-o rasfoind niste carti dintr-o librarie din Koln si mi-a placut tare mult... pana seara am si pus-o in practica...tot ce va pot spune e delicioasa

Ingrediente

4 zuchini
200 gr feta
100 gr cascaval
sare
piper
oregano
ulei masline
boia dulce pentru diversitate(optional)
folie aluminiu
Mod de preparare
Zuchini se spala si se taie felii insa nu pana la capat. Feta si cascavalul se taie felii si se pun intre feliile de zuchini. Se condimenteaza si se aseaza pe folii se aluminiu se stropesc cu ulei de masline si se impacheteaza. Se dau la cuptor 35 min.