articole

miercuri, 30 iunie 2010

BRIOSE CU FULGI CE CIOCOLATA







Ingrediente:
- 3 oua (eu am pus o cana de 200 ml albusuri)
-150 ml lapte
-150 gr zahar
- faina
-1 lingurita praf de copt
- un varf de lingurita de amoniu stins cu zeama de lamaie
-50 gr unt topit
-75 ml ulei
- fulgi de ciocolata
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Se bat albusurile bine cand s-au intarit se adauga zaharul si mixeaza pana se topeste. Faina se amesteca cu praful de copt , se pune incet peste albus, se adauga laptele, untul topit, uleiul, esenta de vanilie si amoniu. Se amesteca usor la final se dauga si fulgii de ciocolata. Se incinge cuptorul.
Se pune unforme o cantitate suficienta de compozitie dar sa si ramana loc sa creasca. Se de la copt timp de 30 min.

PS. daca nu vreti ca toate briosele sa fie la fel adaugati in jumate din cantitate fulgi de cocos. a doua poza e fara ciocolata si e cu fulgi ce cocos.

CARTOFI HASSELBACK



este o reteta gasite pe blogul PASCU DIKA , este o reteta suedeza de cartofi .....ASEMANATOARE CU CARTOFII AROMATI

Ingrediente
-cartofi
-sare grunjoasa
-unt
-ulei de masline
Mod de preparare
Cartofi in coaja se spala bine. Se aseaza intr-o lingura se taie felii de 3 mm grosime dar nu pana la capat. Se aseaza cartofii intr- tava se pune bucatele de unt peste ei se stropesc cu ulei de masilne si sare grunjoasa. Se dau la cuptor 50 min. la 220C


cartofi aromati




INGREDIENTE
-cartofi
-ulei de masline
-4 catei ustutoi
-rozmarin
-sare. piper
Mod de preparare
Cartofi cu coaja se spala bine apoi se aseaza intr-o lingura sa se taie felii. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt se stropesc cu ulei se aseaza feliute de usturoi intre fiecare felute condimentam cu rozmarin sare si piper. Se da la cuptor 50 min.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Prajitura cremoasa





Ingrediente
-blat pandispan:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-4 linguri faina'
-2,5 linguri cacao
-1lingurita praf de copt
Crema 1
- 200 gr unt
-300 gr crema de nutella
-1 galbenus
-150 gr frisca lichida
CREMA 2
-150 gr frisca lichida
-200 gr iaurt+100 gr smantana(puteti pune ori una ori alta sa fie 300g)
-100 gr zahar
-1 plic gelatina 10gr
-zeama de la 1/2 lamaie+zeama de la portocala

Mod de preparare
Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.
CREMA 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu crema de nutella cu ajutorul mixerului pana ce devine o compozitie cremoasa, se adauga si galbenusul de ou. Frisca se bate bine apoi se pune peste crema de unt.
Crema 2:Se hidrateaza gelatina cu 100ml apa timp de 10 min. Apoi se pune la topit pe baie de abur. Se amesteca iaurtul si smantana cu zaharul , zeama de lamaie si portocala apoi se pune gelatina.Se da un pic la rece timp in care se bate frisca. Se pune frisca peste iaurt si se amesteca usor.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza primul blat se pune crema de unt, apoi crema 2 doar jumatate din cantitate. Se aseaza al doile blat se insiropeaza se pune crema ramasa si se da la frigider 2 ore dupa care se taie si se orneaza dupa preferinta.


duminică, 20 iunie 2010

Ochiuri pe pat de ciuperci




Ingrediente
-4 oua
-250 gr ciuperci
-2 rosii
-1ceapa(optional)
-parmezan
-oregano'
-sare, piper
-ulei
patrunjel
Mod de preparare
Ciupercile curatate se taie felii si se soteaza cu ceapa taiata fin. Cand sunt aproape gata se pun feliile de rosii deasupra se presoara un pic de oregano apoi se sparg ouale. Se pune capacul si se lasa sa se faca. Cand sunt gata ouale se pune parmezan ras se mai lasa 1 min sa se topeasca si se pune patrunjelul tocat.

pui si legume cu susan


Este o mancare chinezeasca cu mici ajustari dupa gustul meu.
Ingrediente
- 1 piept de pui
-5 linguri sos de soia
-1/2 lingurita ghimbir proaspăt ras
-1 lingură miere
-susan
-1 ou
-1 dovlecel
-2 morcovi
-250 gr ciuperci
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fasii si se aşează intr-un vas unde se pun sos se soia, mierea si ghimbirul ras. Se amestecă bine toate si se lasă 30 min. Între timp pregătim legumele care se taie julien.
(pai).
Se bate oul cu un pic de sare.
Pieptul de pui se trece prin făină si apoi prin ou după care prin susan si se prajeste la foc mediul.
Intr-o tigaie wok se pune un pic de ulei apoi legumele. Se soteaza la foc mediu si se condimenteaza.Legumele nu trebuie sa fie foarte bine făcute...un pic mai crocante.La final se adaugă susan.

cartofi gratinati cu ciuperci




Ingrediente
- 5 cartofi
-250 gr ciuperci
-patrunjel
-sare, piper
Mod de preparare
Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu delikat. Cand sunt aproape gata se scurg de apa. se incinge o tigaie se pune un pic de unt si ulei de masline si se soteaza ciupercile( curatate si taiate felii)timp de 5-7 min.Apoi se pun cartofii si se lasa sa se faca fara capac amestecand cu ajutorul unei palete Cand sunt dara se amesteca cu patrunjel tocat marunt si se condimenteaza.

pancakes






Aceasta reteta am preluat-o de te bucataras.ro si a ieşit o nebunie de clatite
Ingrediente
400 gr faina
500 ml lapte
4 linguri de ulei
3 lingurite de praf de copt
5 linguri de zahăr
zahăr vanilat

Mod de preparare
Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul. Turnam cate un pic de lapte si alternativ faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat bine cu un varf de sare pana cand se inaresc bine. Se pune compozitia de albus peste cea de galbenus amestecad usor.
Se incinge o tigaie si se unge cu un pic de unt apoi se sterge surplusul. Se toarna cate un polonic din compozitie pe mijlocul tavii si nu mai intervenim.Se va intinde singur cat va fi necesar. Cand apar primele bucle sunt gata de intors.
Se serveste cu inghetata, smantana, gem, dulceata si cu orice vreti voi.

vineri, 11 iunie 2010

salata de fructe de sezon





Ingrediente
-capsuni
-cirese
-caise
-200 ml frisca
-zahar pudra
-ciocolata

Mod de preparare
Se pun alternativ fructe taiate si frisca.

Piept de pui cu susan





Ingrediente

-1 1/2 piept de pui
-1 arde gras rosu
-1 ardei verde
-susan
-zeama de la o lamaie
-chilly
ulei de masline
-200 gr suc de rosi
-tarhon
-2 ciuperci

Mod de preparare
Pieptul de pui se taie pe dea lungul formand astfel un buzunarel.Ardeiul gras rosu si verde se taie rondele, ciupercile feliute. Cu acestea se umplu buzunarele. se condimetenteaza cu sare, piper si tarhon. Se aseaza intr-o tava de yena se sprepeste cu ulei si zeama de lamaie si se presoara susan. Se la cuptorul incins la 200 C timp de 30min. Sosul de rosii se amesteca cu chilly si un pic de sare. Cand e aproape gata se pune sosul si se mailasa 10 min.

Ciorbita vitaminoasa




Ingrediente

-200 gr pastai
-2 cartofi
-1 dovlecel mic
-1 ardei gras rosu
-1 morcov
-1/2telina
-1 pastarnac
-leustean si patrunjel verde
-bors
-sare, delikat

Mod de preparare
Legumele se curata si se spala dupa care se dau prin razatoare radacinoasele, iar dovlecelul si ardeiul gras se taie cubulete, la fel si cartofii se pun la fiert radacinoasele iar cand da in clocot celelente legume si se condimenteza. Cand e gata se pune borsul care a fiert separat cu un pic de cimbru, se pune si leusteanul si se ia de pe foc. Se serveste cu patrunjel tocat.

duminică, 6 iunie 2010

Ardei umpluti






Ingrediente

-12 ardei
-1 kg carne tocata amestec
- 50 gr orez
- 1 legatura marar
-1 legatura patrunjel
-2 cepe
1 ou
- 3-4 linguri bulion
-sare, piper
-cimbru
-4 rosii

Mod de preparare

Se cuarata ardeii de seminte se spala si se saraeaza in interior.
Mararul si patrunjelul se taoaca marunt la fel si ceapa. Orezul se spala si se lasa un pic la umflat. Se amesteca carenea cu ceapa, verdeturile, orezul, bulionul, si condimetele. Se amesteca bine toate. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si sepun capacele de rosii. Se pun la fiert in apa si suc de rosii plus un pic de delikat.

sâmbătă, 5 iunie 2010

prajitura cu capsuni, frisca si iaurt









Ingrediente
Blat:
-5 oua
-250 gr zahar
-5linguri ulei
-125 gr faina
-1 plic zahar vanilat
Crema:
-450 gr iaurt cu aroma de capsuni
-350 ml frisca lichida
-2 plicuri gelatina
-75 g zahar pudra
-300 gr capsunni
Decor
-capsuni
-2 plicuri gelatina pentru tort rosie
-4linguri zahar



Mod de preparare



Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .




Crema: Pui gelatina la imuiat. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt , zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.






Decor: Se pun capsunile taiete peste blat apoi se toarna gelatina preparata conform intructiunilor de pe anbalaj.Se da la rece 2-3 ore.