articole

marți, 10 august 2010

Deliciu cu caise











Ingrediente
blat:
-300 gr biscuiti simpli
-50 gr unt
-50 ml frisca
-3 linguri zahar
Crema
-500 ml iaurt
-250 ml frisca
-esenta vanilie
-2 plicuri gelatina
-6 linguri zahar
-zeama 1/2lamaie
-compot caise
Decor: 20 ml fisca+ 50 gr ciocolata
Mod de preparare
Biscuitii se pun la faramat in robot de bucatarie cu untul. Se pun 3 linguri de zahar la caramelizar cand a prins culoare se adauga frisa . Dupa ce s-a topit tot zahartul se da deoparte. Se amesteca biscuitii faramati cu frisca caramel se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie se aseaza bine cu o lingura si se da la frigider.
Crema. Se bate frisa bine. Iaurtul se ameseza cu zaharul , esenta si zeama de lamaie si se bate bine pana cand se topeste zaharul. Gelatina se hidrateaza cu apa se topeste pe baie de abur.Se amesteca bine iaurtul cu frica si gelatina.
Se toarna jumatate din crema peste blat apoi se pun caisele din compot si apoi se toarna restul de crema.
Se da la frigider 2-4 ore. Se decoreaza cu felii de piersici si un toping preparat din ciocolata si frisca pus pe foc pana cand se topeste ciocolata .

4 comentarii:

  1. Arata foarte bine tortuletul.
    Felicitari Luminita!

    P.S:Felicitari pentru premiu de pe ardei-iute.ro.
    La cat mai multe!

    Pupici
    Lory

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din suflet Lory ca mi-ai zis de premiu esti o dulce...Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dimensiune are tava?ca as vrea sa-mi iasa asa inalt.multumesc

    RăspundețiȘtergere