....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
articole
joi, 30 septembrie 2010
Pachetele cu urda
aripioare picante I
duminică, 26 septembrie 2010
Tort aniversar cu doau creme
Ingrediente
sâmbătă, 25 septembrie 2010
Parmigiani( Pernite cu parmezan)
Pentru aluat:
500g faina
200g apa
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
100g margarina
1 lingurita sare
50g zahar tos
Pentru umplutura:
~200g parmezan
Pentru uns:1 ou100ml lapte
Susan
Mod de preparare
Aluat: se pune apa la incalzit. Se pune faina, drojdia intr-un vas, se adauga apa calduta,sare, margarina, zaharul si se framanta bine.
(pe blogul de unde am preluat reteta e o alta metoda de preparare a aluatului,eu am facut varinta simpla si a iesit la fel de bine)Se lasa la dospit 1ora 30 min(pana isi dubleaza volumul)
Dupa ce a dospti aluatul il punem pe suprafata de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire, punem parmezanul ras peste foaie si dam cu sucitorul sa intre in aluat .
Dupa care rulam foaia si taiem forme de 2 cm.
Punem in tava cu hatie de copt si lasam sa creasca `1 ora.
Dupa ce au crescut se ung cu un amestec din un ou cu 100 ml lapte si se presoara susan.
Se dau la cuptor 15 min, pana se rumenesc.
Briose rapide
Pui cu sos de soia, ghimbir si susan
Ingrediente
-Pulpe de pui
-100 ml sos soia
- 1lingura miere
-1 radacina de 4 cm ghimbir-1 lingurita coriandru-susan
- piper
Garnitura :
- 150 gr ceasca orez
- 1 morcov
-1 ardei gras rosu
- delikat
-Pulpe de pui
-100 ml sos soia
- 1lingura miere
-1 radacina de 4 cm ghimbir
- piper
Garnitura :
- 150 gr ceasca orez
- 1 morcov
-1 ardei gras rosu
- delikat
MOD DE PREPARARE
Pulpele se spala si se usuca pe un prosop. Se face un amestec din sos soia, coriandu, ghimbir tocat, miere si piper.
- Intr-un vas yena se aseaza pulpele se toarna amestecul si se da la cuptor 35-40 min.
- Garnitura: se taie cuburi morcovul si ardeiul gras, se pune intr-o ola un pic de ulei se calesc foarte putin legumele si se pune patru parti de apa(cu aceeasi masura ca si orezul)cand fierbe se pune orezul si se lasa sa fiarba pana scade apa.
luni, 20 septembrie 2010
placinta moldoveneasca(poze in pasi)
compozitie:
Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odohneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu6 oua si zaharul.
Se imparte aluatul in 6. se unge fiecare foaie cu ulei.
se intinde cu sucitorulapoi se intinde in mana pana cand se obtine o foaie subtirese continuaprocedeul si pe marginise pune compozitiase ruleaza de la exterior spre interior pana la mijloc apoi latura cealantase taie cu ajutorul unei farfurii in douase pune in tava unsa cu uleise da la cuptor incin 30 min. Cand e aproape gata se amesteca smantana cu un ou si se toarma deasupra se lasa sa se rumeneasca.