articole

joi, 16 septembrie 2010

Pui in sos de mustar si garnitura de pastai

Este o reteta preluata de pe e-retete.ro




Ingrediente
-1 piept de pui
-2 linguri de faina
-sare
-piper
-1 lingurita boia dulce
-unt
Sos de mustar
-50 ml votca
-1 ceapa
-150 smantana
-1 lingura plina cu mustar
-sare


Garnitura: 
-1 kg pastai
-1 legatura marar
-2 ardei rosii
-2 catei de usturoi
-sare,piper
-ulei

Mod de preparare
Carnea de pui se taie subtire ca pentru snitele. Se face un amestec din faina, sare, piper si boia. Se trece carnea prin acest amestec si se pune la prajit in unt.~3 min pe fiecare parte.

Carnea se scoate pe o farfurie, in ceeasi tigaie se pune ceapa se lasa sa se imoaie apoi se pune votca si se lasa sa se evapore putin dupa care se pune smantana, sare si piper , dupa 1 minut se adauga mustarul si 1pahar jumate de apa, cand fierbe se pune carnea si se lasa 5 min sa fiaba pe fiecare parte.


Granitura: Pastaile se spala se rup capetele si in doua daca e cazul, ardeiul se curata si se taie pai. Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei se pun pastalie si se lasa sa se inabuse cu capac la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand sunt aproape gata se adauga ardeiul. Dupa ce s-au facut legumele se adauga usturoi pisat si marar tocat marunt si se ia de pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu