articole

luni, 29 noiembrie 2010

bezele

Ingrediente
-5 albusuri 
-350 gr zahar                       
-1  lingura  zeama  de lamaie
-esenta de  lamaie

Mod de preparare  
Se bat albusurile spuma se aduga treptat zaharul, apoi zeama de lamaie si esenta. Cand albusurile nu mai cad din vas atunci cand il intoarcel se pun in tava cu forma sau lingura se coc la foc mic timp de 40 min.(daca incep sa se rumeneasca se acopera)

Prajitura cu crema de lamaie


Ingrediente
blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
- zanar vanilat
Crema:
-2 galbenusuri
-250 gr lapte
-200 gr frisca
-2 linguri amidon
-zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Blat: se separa galbenusuile de albus,albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, dupa care faina, zaharul vanialt. Se coace 30 min.
Crema: se punelaptele la fiert. galbenusurile se bat cu zaharul apoi se adauga amidonul cand laptele e ferbinete se aduga peste galbenusurile se amesteca continu se pun pe foc si se lasa pana se ingroase. Dupa ce s-a racit se aduga zeama de la lamaie si frisca batuta.
Se orneaza dupa prefeinta.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

somon in crusta crocanta cu susan

-


Ingrediente
-file somon
-pesmet
-susan
-chili
-piper
-boia dulce
-2 frunze cusuioc pt aroma
1 lingura ulei masline
garnitura:
-cartofi
-unt

Mod de preparare
Se face un amestec din pesmet, susan, chili , boia, sare, piper(cantitati in functie de cat de picant sau condimentat vreti sa fie pestele). si ulei de masline. Se trece fiecare bucata de somon prin acest amestec se aseaza in tava se pune restul de amestec ramas peste fiecare bucata busuiocul si se da la cupror 25 min.
Cartofii se spala se rupe bucati din folia de aluminiu se aseaza cate un cartof se pune cate o un pic de unt si se impaturesc Se dau la cuptor intre 40min si o ora.

salata cu legume congelate

Este o salata rapida si foarte usoara




Ingrediente
-1 piept de pui mic
-1pachet legume amestec congelate (400 gr)
-4 cartofi fierti
-400 gr smantana
-ciuperci marinate(vezi reteta ciuperci marinate)
-sare,piper

Mod de preparare
Legumele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, pieptul  de pui se fierbe la felsi cartofii. Intr-un bol. daca aveti pahare de cocktail puteti aseza in ele, se pune un strat de cartofi taiati cubulete, legume, pieptul de pui taiat fasiisi smantana. Se repeta procedeul pana cand se umple recipientul. Se finalizeaza cu smantana .

Orez prajit

Reteta preluata de pe e-retete.ro cu mici modificari.


Ingrediente
- 1 ceasca de orez fiert
-1morcov
-1 adrei kapia
-1 ou
-2 linguri sos soia
-ulei

Mod de preparare
Orezul se prepara cu o zi inainte, daca nu v-ati propus sa faceti cu o zi inainte puteti grabi procedeul fierbandu-l cu apa si sare apoi cand e aproape gata, aldente se trece printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie wok se pune uleiul la incins se aduga kapia taiat cubultele la fel si morcovul si lasati sa se faca. Cand sunt gata legumele se adauga oul si se amesteca energic astfel incat oul sa se imparta bucatele mici(ca la scrob)Se adauga orezul si se prajeste cca 1 min.


 Se stinge focul se adauga sosul de soia. Doar daca mai e nevoie de sare se adauga dupa sosul de soia, el este sarat deja.

Somon cu alune , sos pesto si orez prajit




Ingrediente
-somon
-200 gr alune
-frunze busuioc
-boabe coriandru
-sare, piper
lamaie
Sos pesto
-10 frunze busuioc
-10 gr alune(reteta originala foloseste seminte pin, am gasit insa si cu alune)
-10gr parmezan
-1 catel usturoi
-1 lingura ulei masline
garnitura de orez prajit

Mod de preparare
Se aseaza fileul desomon in tava se stropeste cu zeama de lamaie. Alunele se zrobesc se presoara peste somon, se condimenteaza cu seminte de coriandru, frunze de busuioc tocate(3 fr), sare si piper. Se da la cuptor 25 min.
Sos pesto: se zrobesc la blender toate ingredientele pana cand devine o pasta.

 Dupa ce este data somonul se serveste cu garnitura de orez prajit, si sos pesto.

painici cu scortisoara



Ingrediente
-500 gr faina
-50 gr drojdie
-25 gr zahar
-sare
-200 ml lapte
-2 oua
-100 ml ulei
Umplutura
-200 gr zahar
- scortisoara

Mod de  preparare
Este asemanator cu Panici cu mere http://luminitanaty.blogspot.com/2010/10/panici-cu-mere.html.


Dupa ce a crescut aluatul se imparte in patru se intinde ficare parte o foaie de grosimea 3-5 mm se presoara zahar cu scortisoara se ruleaza se taie bucati de-alungul de 2-3 cm se prinde o un capat se lasa in tava sa creasca 40 min se dau la cuptor incins in prealabil timp de 25 min.

miercuri, 24 noiembrie 2010

Un vot va rog, concurs pe Decoblog.ro

Particip la un concurs pe decoblog.ro daca va place reteta mea imi puteti  acorda un vot, reteta inscrisa in concurs este Tort aniversar  cu doua cremehttp://www.decoblog.ro/concurs, puteti lasa si un comentariu sau sa votati si aici


http://www.decoblog.ro/2010/11/tort-aniversar-cu-doua-creme.html multumesc

joi, 18 noiembrie 2010

Tort pentru aniversare, cu frisca 2

Este un tort cu blat de la magic moments si crema de la tort caramel, o combinatie foarte reusita.



placinta cu mere



Ingrediente
- 2 kg mere
- foi placinta
- unt
-6 linguri zahar

- scortisoara

 Mod de preparare
Se dau merele prin razatoare, se incinge o tigaie se pune untul ~100 gr unt se pun merele si zaharul si se calesc si scortisoara. Foile se impart in trei se pune prima transa de foi se ung cu unt se pune jumatate din cantitatea de mere apoi iarasi foi restul de mere si dupa care restul de pui. Se da la cuptor pana se rumeneste se scoate si se pudreaza sau se face un sirop din cata apa ata si zahar si se toarna peste placinta fierbinte.
se decoreaza cu o crema de ciocolata si pudra.

vineri, 12 noiembrie 2010

un vot, va rog!

Particip la un concurs organizat de Garbo.ro pe Facebook la care pot avea sansa de a castiga un set de electrocasnice in valoare de 1000 ron. Daca va place reteta mea festiva,tort cu doua creme dati-mi va rog un like in pagina de concurs
http://www.facebook.com/photo.php?pid=148110&o=all&op=1&view=all&subj=139690609386959&id=100001537542024

joi, 11 noiembrie 2010

Tort pentru aniversare, cu frisca

Este un tort cu blatul de la tort magic moments, crema de la tort aniversar, si este imbracat in frisca si flori din pasta de zahar.





luni, 8 noiembrie 2010

Tort pentru aniversare, La multi ani!

Blatul si crema ca si la Tort fantastic
La multi ani ! pentru  Mihail si Gavril, La multi ani nasei mele si tuturor celor care ai cunosc cu acest nume si nu numai sa fie sanatosi si tot ceea ce isi propun sa se realizeze.