articole

luni, 20 decembrie 2010

Friptura de porc cu miere



 Daca nu stiti ce altceva sa gatiti de Craciun va propun o reteta de friptura de porc alt fel cu sigurnata o sa va incantati musafirii.


Ingrediente
- cotlet de porc
-3 catei de usturoi
400 ml vin alb
-condiment picant
- boia dulce
- sos chili
- miere
-sare, piper
-rozmarin
-sos worchester

Mod de preparare
 Se pune cotletul de poc intr-un vas se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, peper, condimet picat, usturoi, boia dulce(putina), rozmarin dupa care se toarna vinul , sosul worcheste amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat pe noapte. A doua zi se scoate coteltul din vasul in care a stat peste noapte se pune in tava cu 200 ml din amestecul in care a stat iar sob cotlet se pune soric(asta pt a nu se arde carnea) si se da la cuptor timp de 1ora si 20 min in functie de cat de gros este. Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Dupa ce tecut timpul se pune peste cotlet sos de chili se unge bine pe parti si apoi mierea(100 gr) se mai lasa la cuptor inca 20 min.

6 comentarii:

  1. Un Craciun plin de fericire, sanatate si caldura in suflet si un an nou bogat si imbelsugat !
    LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
  2. Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit alaturi de cei dragi.Multa sanatate, noroc , fericire si iubire in Noul An.

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit!
    Multa sanatate si tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun fericit si la cat mai multe retete pe blog!

    RăspundețiȘtergere