articole

luni, 14 februarie 2011

Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao

O prajitura simplu de realizat dar foarte buna...partea proasta a acestei prajituri sa zic asa este ca trebuie sa asteptati pana a doua zi sa va delectati cu ea, insa va asigur ca merita tot efortul asteptarii.




Ingrediente
-foi napolitana din alea mai mici
-300 gr zahar
-3oua
-400 gr margarina
-3 linguri cacao
-2 pliculete zahar vanilat
-1 lingura cu varf nuca de cocos chiar si 2
-2 pliculete ness/capucino(ce va place mai mult)

Mod de preparare
Se bat ouale cu zahar apoi se pun la bain mare (pe baie de abur) la foc mic amestecand pana cand se topeste zaharul,

dupa care adaugam margarina si se mai fierbe pa abur inca 20 min.

 Nu uitati sa amestecati! se pune cacao, ness si zaharul vanilat se amesteca . Cand se ingroase compozitia, mai bine zis cand curce ca o smantana mai groasa se pune nuca de cocos se ia de pe foc si se toarna peste foi asa fierbine. Mie mi-au trebuit 5 foi. Se lasa sa se raceasca apoi se pune la frigider pana a doua zi. Astfel se intareste bine crema si poate fi taiata cu usurinta.



7 comentarii: