articole

marți, 15 februarie 2011

Tort doua inimi gemene

Un tort delicios, pentru indragostiti si nu numai :P, realizat intr-un timp relativ foarte scurt, fara pasta de zahar ornat cu crema.Chair daca exteriorul nu este foarte reusit(isi merita scuzele e facaut la o ora f. tarzie) interiorul e foarte foarte bun.




Ingrediente
Blat 1:
-3 oua
-200 gr zahar
-200 gr smantana
-300gr faina
-1 praf de copt
- 1 plic capucino/ 3 in 1
Blat 2:
-100 gr unt
-3 oua
- 150 gr zahar
- 50 ml lapte
-250 gr faina
- 1lingura mac
-1 praf de copt
Crema 
- 3 oua
- 300 ml lapte
-2 linguri amidon
-200 ml frisca
-50 ml sheridan's
- 1 plic gelatina
- clorant rosu
sirop:
-100 ml apa
-100 gr zahar

Mod de preparare
Blat 1: se bat ouale cu zahar se aduga smantana, faina amestecata cu praf de copt si capucino se amesteca bine sa se omogenizeze se da la cuptor 35-40 min. se face testul cu scobitoarea.

Blat 2: se bat ouale cu zahar se aduga untul topit, laptele, faina cu praf de copt, maxul . Se coace ~ 35 min se face testul cu scobitoarea.

Crema: se amesteca galbenusurile cu amidon , zahar si un pic de lapte se pune pe foc se mesteca sa nu se lipeasca cand se ingroase (dupa ce da in clocot) se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. Se amesteca crema de oua cu gelatina hidratata (dupa intructiunile de pe ambalaj) cu frisca, albsurile batute bine, si sheridan's.

Se impart blaturile in doua se insiropeaza se pune crema mai mult de jumate apoi al doilea blat. In crema ramasa se pune colorant si cu aceasta se imbraca tortul.

3 comentarii: