articole

luni, 9 mai 2011

Aripioare picante

Dupa cum ati vazut deja particip la concursul organizat de BLOGGOSPODINA , asa ca m-am hotarat sa fac o reteta delicioasa pentru consumatorii mei de blog si nu numai :) simpla dupa cum sunt majoritatea retetelor si care nu va rapeste mult timp de preparare.



Ingrediente
-6 aripi de pui
-4 linguri sos soia
-2 linguri sos picant
-ghimbir
-1 lingura sos worcester
-2 catei usturoi
-mix condiment picant
-1 pahar vin alb

Garnitura: orez

Mod de preparare

Aripile de pui se spala se taie varfurile, se arunca. Se amesteca intr-un castron sosul de soia cu sos worcester, sos picat , mixul de condiment picant, vinul, usturoi pisat si ghimbir ras , se pun aripile in marinada obtinuta. Nu se pune sare deoarece sos de soia e suficient de sarat.


Daca dispuneti de timp si puteti pune carnea de cu seara la marinat este foarte bine daca nu cu o ora inainte.
Dupa ce a stat carnea se pune  totul intr-o tava si se da la cuptor ~ 35 min- 45min. pana cand se rumeneste. 

In timpul coacerii intoarceti aripile pe partea care sta in sos sa se rumeneasca.  
Se serveste cu ganitura de orez.

 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu