articole

miercuri, 11 mai 2011

Cornulete cu gem

Retete este preluata de pe site-ul www.lalena.ro


Ingrediente
-1 ou
-50 gr drojdie
-100 gr unt
-100 gr zahar
sare
-200 ml lapte
-2 pahare faina

Mod de preparare

Punem la topit margarina pe foc dupa care se da deoparte se pune zaharul . Eu topesc drojia cu putin zahar, Lena a amestecat-o cu oulale. Se bat ouale, se pun peste lapte si se combina cu margarina, se adauga faina si se framanta. Se lasa la dospit 1 ora.


Dupa ce a crescut aluatul se imparte  in 6 parti egale ,se intinde din fiecare o foaie rotunda, se taie aluatul in 8 bucati se umple fiecare bucata si se ruleaza. Se lasa la dospit. Inainte de a se introduce tava in cuptor se ung cu ou . Se lasa in cuptor pana cand se rumenesc ~ 25 min. Cand sunt gata se trec prin zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu