articole

joi, 29 septembrie 2011

pizza cu ton




Ingrediente
aluat pizza
-200 gr faina
- 25 gr drojdie
-sare
-100 ml apa
- ulei masline

Compozitie
-1 conserva ton
-1 rosie
-1 ceapa mica
-busuioc
-parmezan
-100 grcascaval
-pasta de rosii pentru uns blat pizza


Mod de preparare

  •  Se pune drojdia la toipt cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia topita si se incepe sa se amestece. Cand s-a legat aluatul se scoate pe masa de lucru si se framnta pana cand obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana(mai puteti pune f putin ulei daca e necesar). Dupa care se pune intr-un bol se acopera cu un prosop si se lasa la cad sa creasca intre 40 min si 1h 30min. depinde de temperatura camerei. Dupa ce a crescut aluatul, se pune me masa de lucru, se intinde o foaie si se pune in tava.
  •  Blatul se unge cu pasta de rosii, se pune tonul din conserva, rosiile si ceapa taiate felii subtiri. Optional pentru aroma se pune si busuioc proaspat dupa care cascaval si parmezan ras.  
  • Se da la cuptor 15-20 min.

miercuri, 28 septembrie 2011

zacusca cu ciuperci





Reteta este asemanatoare cu cea de zacusca de vinete insa in final am adaugat 1 k de ciuperci tocate cuburi, calite un pic in ulei, si am mai lasat sa fiarba ~30 de minunte.



miercuri, 21 septembrie 2011

Prajitura negresa

Cred ca este cea mai buna reteta de negresa care am incercat-o pana acum....e bestiala prajitura. Reteta a circulat pe mai multe bloguri (am descoperit-o pe blogul Mirelei care a lut reteata de pe blogul lu Miha si tot asa...), nu e o noutate pentru bloggeri culinari, pentru unii poate este...merita sa o puneti in practica. In plus e simplu de realizat;)




Ingrediente


100 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata amaruie
2 oua
250 ml frisca lichida
250 ml lapte
280 g faina
1 praf de copt

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida



Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata , care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente).Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele.La final  se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.



Glazura: Se topeste ciocoalat cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza , apoi se toana peste prajitura racita.



marți, 20 septembrie 2011

Budinca de paste cu branza si stafide

B



Ingrediente
-1  pachet paste
-500 gr barza de vaci
-75 gr stafide
-100 gr zahar
-3 oua
-1 iaurt mare sau smantana
-esenta de rom
-unt si permet pentru tava
-dulceata de visine optional

Mod de preparare
Pastele se fierb si se pun la scurs. Se amesteca branza cu 2 oua , zaharul , stafidele care au stat in rom . Se unge o tava de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet(nu incercati sa puneti in tava de tort asa cum am facut, va curge smantana...a trebuit sa tranfer budinca in tava de yena si  sa fac alta compozitie de smantana cu ou).

Se amesteca pastele cu branza se pune totul in vas se toarna deasupra iaurtul amestecat cu un ou si se da la cuptor 35 min.
Am servit cu dulceata de visine

duminică, 18 septembrie 2011

Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie

Sa revin la retetele simple si facute din" resturi" , mai exact din albusurile ramase de la torturile facute. Va propun o rulada simplu de realizat umpluta cu dulceata si crema de vanilie.



Ingrediente
-5 albusuri
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri pesmet
-coaja rasa de la o lamaie
-gem/dulceata
-zahar pudra
Crema:
-100 ml lapte
-1 galbenus
-4 linguri zahar
-1 lingura rasa amidon
-150 ml frisca
-esenta vanilie


Mod de preparare
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza.
Crema: se mixeaza galbenusul cu zaharul pana se albeste, se aduga amidonul apoi cate putin lapte fierbinte se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga esenta. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita. Dupa ce s-a racit se pune crema si gem/dulceata in cazul meu de visine.

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Tort cu frisca





La acest tort va post spune ca am muncit ceva, nu sunt familiarizata cu frisca, evit torturile cu frisca pentru ca iti rapesc mult timp ca sa obtii o suprafata perfecta.Asa ca raman fana pasta de zahar : D....A avut blat de cacao , sirop de menta si crema de frisca mentolata cu ciocolata.

miercuri, 14 septembrie 2011

Tort de nunta (tema toamna)

M-am indragostit de acest tort din momentul in care miresica a ales tema, cu toate ca la inceput a fost ales un tort etajat intre timp s-a modificat din cauza cantitatilor. In final am facut un tort de 3 etaje pe un suport(inca nu am poze cu tortul etajat). 
Blat de amandina, crema de ciocolata si iaurt cu fructe.














tort nasi






crema de la prajitura after eight blat cacao

luni, 12 septembrie 2011

Tort botez Eduard Andrei

Este un tort  la care am folosit crema de la prajitura Afer Eight si blat cacao