articole

luni, 10 octombrie 2011

conopida pane


 Este pentru prima data cand fac conopida pane, sunt fana conopida mai ales daca e murata sau la otet, insa o prefer si in mancare. Am ras placut suprisnsa atunci cand am incercat aceasta reteta ...e foarte buna si se topeste in gura,iar daca e servita cu sos de iart si usturoi ( te trezeste la realitate:)))usturoiul zic:)) se aseamana cu dovlecei pane la gust ...asa zice sotul...ce sa mai ...ma declar fana conopida oricum ar fi ea gatita.


Ingrediente
-1 conopida
-2-3 oua
-faina
-sare,piper
-dlikat
-usturoi granulat
-2-3 linguri lapte

Mod de preparare
Conopida e rupe buchetele si se pune in apa , se lasa 30-60 min in apa pentru a lasa imporitatile. Apoi se pune apa la fiert se adauga sare si usturoi catei (optional) si se lasa sa fiarba conopida  pana cand intra furculita usor  se scoate intr-un vas .



Se amesteca ouale cu delikat, piper , usturoi granulat, laptele  si faina sa iasa un aluat ca pentru clatite. Se trece conopida prin faina apoi prin ou si se prajeste in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie.


Sos de iaurt: iaurt+ usturoi.

Un delliciu.

5 comentarii: