....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
articole
▼
luni, 10 octombrie 2011
conopida pane
Este pentru prima data cand fac conopida pane, sunt fana conopida mai ales daca e murata sau la otet, insa o prefer si in mancare. Am ras placut suprisnsa atunci cand am incercat aceasta reteta ...e foarte buna si se topeste in gura,iar daca e servita cu sos de iart si usturoi ( te trezeste la realitate:)))usturoiul zic:)) se aseamana cu dovlecei pane la gust ...asa zice sotul...ce sa mai ...ma declar fana conopida oricum ar fi ea gatita.
Ingrediente
-1 conopida
-2-3 oua
-faina
-sare,piper
-dlikat
-usturoi granulat
-2-3 linguri lapte
Mod de preparare
Conopida e rupe buchetele si se pune in apa , se lasa 30-60 min in apa pentru a lasa imporitatile. Apoi se pune apa la fiert se adauga sare si usturoi catei (optional) si se lasa sa fiarba conopida pana cand intra furculita usor se scoate intr-un vas .
Se amesteca ouale cu delikat, piper , usturoi granulat, laptele si faina sa iasa un aluat ca pentru clatite. Se trece conopida prin faina apoi prin ou si se prajeste in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie.
Sos de iaurt: iaurt+ usturoi.
Un delliciu.
e foarte buna conopida pane...eu o fac destul de des!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place,tot asa cu sos de iaurt si usturoi!Pupici!
RăspundețiȘtergeredeci am intrat si eu in clubul vostrul :)
RăspundețiȘtergereda, da:)
RăspundețiȘtergeretare imi place conopida pane,din pacate ai mei o prefera altfel.asa ca din cand in cand imi fac eu cate o portioara,de drag.
RăspundețiȘtergere