articole

sâmbătă, 31 decembrie 2011

LA MULTI ANI!!!

LA MULTI ANI! Anul care vine sa va aduca numai bucuri, realizari , indeplinirea tuturor dorintelor, multa sanatate, fericire, ceea ce nu ati realizat anul acesta sa se realizeze anul viitor,si nu in ultimul rand  sa fiti iubiti si sa ofeiti iubire!

Gandeste-te la trecerea dintre ani ca la o poarta. Poti sa treci prin aceasta poarta in noul an si sa iei cu tine numai lucrurile bune si apoi sa inchizi poarta in urma ta, astfel incat grijile si supararile sa nu te poata urma. 

Mult belsug in casa, 
Painea mai gustoasa, 
Datorii putine 
In anul care vine. 

Pace-n inimi, rod bogat, 
Bucurie, gand curat, 
Din a voastra casa 
Binele sa nu mai iasa. 

La Multi Ani fericiti, cu multa sanatate, lumina si impliniri si, mai ales, sa ne ajute Dumnezeu in toate! 
Un An Nou plin de bucurii! 
Cu mult drag,
Naty

joi, 29 decembrie 2011

Bagheta umpluta

Ingrediente
-1 bagheta
-150 gr telemea
-1 legatura patrunjel
-50 gr unt
-4 felii salam/sunca/ parizer cu ardei
-folie aluminiu

Mod de preparare
Se infierbanta cuptorul la 200 C. Se taie bagheta in doua , se amesteca telemeaua cu unt, patrunjel, se taie pe lung bagheta se umple cu amestecul de telemea, cealata bucata se umple cu telemeaua ramasa si parizerul taiat marunt. Se aseaza pe o folie de aluminiu se impacheteaza bine si se da la cuptorul incins 5-10 min.











marți, 27 decembrie 2011

Interviul de pe gustos.ro

A apatut  interviul acordat pentru gustos.ro,(desi el a aparut pe 25 decembrie, eu l-am descoperit abea azi in ajunul zilei mele de nastere, am fost foarte ocupara asa ca azi am reusit sa vizitez site-ul si am avut placuta surpriza de a descoperi mici dezvauiri , mici secrete din ce am pregatit si voi pregati de sarbatori, ce imi place si multe altele...sper sa va inspire.


Multumesc celor de la gustos.ro, Stelei pentru invitatie de a participa la toate proiectele lor. Le urez un AN NOU plin de realizari frumose , la cat mai multe proiecte .
Sarbatori fericite!
Interviu cu Natalia Smadu
Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Sunt multe retete care imi trec prin minte insa daca ar fi totusi sa aleg as face friptura de porc aromata. De ce? pentru ca e foarte simplu de realizat, si imi ramane timp si pentru alte bucate. :)
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Ooo, un capitol as scrie... hihihi... am sa trec doar retetele pentru Craciun ca de revelion inca nu am stabilit, oricum o sa incerc retete noi. Sa incep cu inceputul:
- la aperitiv o sa fac ca in fiecare anracituri in coji de oua sunt nelipsite in fiecare an, indiferent de forma pe care o au, rulada cu carne de porc, rulada de clatite cu somon si rulada aurie si am sa mai incerc ceva nou insa acesta ramane un secret daca ai pot zice asa, o sa revin cu poza si reteta.
- la felul principal nelipsitelesarmaleciorbita de burta, gratarul de asta se ocupa sotul... macar aici am scapat si eu si inca ceva dar nu stiu ce :)
si am ajuns la capitolul care imi place mie si anume ceva dulce si o sa incep cu lista sper sa le reusesc pe toate Estonian kringelprajitura fina si mai e pe lista o prajiturica care imi face cu ochiul prajitura after eight.
Lista nu e definitivata, asa ca mai am timp sa o schimb meniul:D
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
De mica ador sarbatorile de iarna pentru ca primesc muuulte cadouri :D si pentru ca erau nelipsiti ardeii umpluti (mancarea mea  preferata).
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Unei novice in bucatarie ce i-as putea recomanda decat mult curaj,sa incerce ce e nou sa nu isi piarda rabdarea, sa ii placa ceea ce face si daca totusi nu are acel curaj de a experimenta sa inceapa cu retete simple dar de efect.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Mmm, de Craciun fac retete traditionele sau cel putin incerc sa fie, insa de Revelion retete mai trasnite ca sa incep anul cu bine. :D

Tort Craciun 3

 Este tortul pentru familie, am renuntat la pasta de zahar , fiind prea ocupata si am ornat tortul cu crema de vanilie, interiorul crema de caramel cu crema de iaurt iar blatul de ciocolata . Un tort micut dar dulce de tot:D
Sarbatori fericite!








luni, 26 decembrie 2011

Tort de Craciun 2

Craciun fericit ! De sfintele sarbatori doresc tuturor multa, multa sanatate, fericire, noroc in toate, o masa imbelsugata, bani si La multi ani!















joi, 22 decembrie 2011

Fasole batuta

Mai sunt cateva zile din postul Craciunului asa ca  lasati carnati si carnea :D ... va invit la o fasole batuta:D




Ingrediente
-500 gr fasole
-apa
-sare, piper
-cimbru
-ceapa
-ulei
-bulion
-5 catei de usturoi
-1 foaie de dafin optional

Mod de preparare
Se lasa peste noapte fasolea la umflat. A doua zi se pune fasolea la fiert. Se shimba apa de cateva ori in timpul fierberii. La ultima apa se pune sare , piper si cimbru si foaia de dafin . Cand este gata fasolea se scoate apa se lasa foarte putin si se bate bine. Se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine.
Ceapa se taie solzisori, se incinge ulei in taigaie se pune ceapa la prajit cu capac la foc mic, cand se imoaie si se rumeneste putin se pune o lingura de buluion se amesteca bine se lasa putin si se ia de pe foc.
Se aseaza fasolea batuta in bol si se pune ceapa prajita peste.
Pofta buna!

Carti de la gustos.ro

Ieri am fost placut suprinsa de cadoul primit de la Stela, gustos.ro, Georgiana, Danone , in semn de multumire pentru colaborarea avuta in 2011.
Le multumesc din suflet pentru cele doua carti minunate, pe care le-am rasfoit deja:)D, au muulte retete interesante pe care abea astept sa le pun in practica.

Multumesc frumos inca o data pentru cadou le doresc sa  un Craciun Fericit alaturi de cei dragi an nou plin de realizari si  la cat mai multe proiecte!


miercuri, 21 decembrie 2011

paste cu prosciuto , ciuperci si sos de smantana/ pasta with prosciutto, mushrooms and cream sauce



Ingredinte
-400 gr paste                                               400 gr pasta
-300 gr ciuperci                                           -300 Grams mushrooms
-150 gr prosciuto                                         -150 Grams prosciutto
-200 gr smantana                                        200 G cream
-sare, piper                                                  salt, pepper
-ulei masline                                               olive oil
-1-3 catei de usturoi                                     1-3 Cloves of garlic
-parmezan

Mod de preparare
Se pune apa la fiert cu o lingura de sare cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba conform instructiunilor.
Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie se pune catelul de usturoi zdobit apoi ciupercile si se lasa sa se faca cu capac. Cand a scazut zeama de la ciupeci se pune plosciuto si pastele scurse de apa iar la final smantana se da un clocot si se servesc cu parmezan ras .