articole

vineri, 18 mai 2012

Briose cu cacao si bezea/ Cocoa muffins with meringue frosting

Cred ca sunt cele mai bune briose pe care le-am facut vre-o data...sunt atat de pufoase iar in combinatie cu bezeaua sunt o nebunie... am redus cantitatea de zahar fata de reteta originala care cere 450 gr la aluat ceea ce mi se pare foarte mult... Reteta o puteti gasi pe blogul http://eileen-cuisine.blogspot.com







Ingrediente 
pentru 24 bucati                                                        for 24 pieces
-250 gr zahar                                                      -250 G sugar
-250 gr faina                                                        250 G flour
-50 gr cacao                                                        50 G cocoa
- 1 plic praf de copt                                             1 sachet baking powder
-un varf de sare                                                    a pinch of salt
-2 oua                                                                  2 eggs
-230 ml lapte                                                     - 230 Ml milk
-230 ml apa fierbinte                                            230 Ml hot water
-110 ml ulei vegetal                                              110 Ml vegetable oil
- esenta de vanilie                                                 Vanilla


Bezea                                                                          meringue
- 6 albusuri                                                           6 egg whites
-300 gr zahar                                                       300 G sugar
-esenta de vanilie                                                   vanilla

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. In alt vas se mixeaza ouale cu zaharul dupa care se adauga laptele, uleiul si esenta de vanilie. Se adauga faina peste oua si se bate la viteza medie ~ 3 min dupa care se pune apa fierbinte si se amesteca usor sa se incorporeze.

In tava de briose se pune hartia speciala pentru briose( se gaseste  la toate supermarketurile, eu am cumparat-o de la CE cu 4 RON) dupa care cu ajutorul unei ligure sau cupe pentru inghetara se toarna aluatul de briose aproximativ trei sferturi. Se dau la cuptorul incins la 175 C timp de 18-20 min. Se face testul cu scobitoarea.

Bezeaua: se bat la bain marie albusurile cu zaharul pana cand se dizolva zaharul! 5 min. Se ia de pe baia de abur si  se mai mixeaza inca ~ 5 minute pana devine lucioasa iar la final se adauga  esenta de vanilie. Se pune  bezeaua intr-un pos si se orneaza briosele soase de la cuptor( la mine erau fierbinti) si se mai dau pentru inca 1-2 la cuptor pentru a se rumeni) eu am folosit flacara de sus a aragazului cea care se foloseste pentru puiul la rotisor. ( ! nu plecati de langa ele sa nu riscati sa ardeti bezeaua)
 Daca aveti o torta de bucatarie e mult mai simplu. Se orneaza briosa racita cu bezea iar cu torta caramelizati suprafata( este de efect, insa si la aragaz se poate face).



2 comentarii: