articole

joi, 17 mai 2012

Pachetele de primavara/ Spring rolls

Aceasta reteta  o aveam in plan de ceva timp si pana la urma am reusit sa o fac cu mici modificari( sau poate foarte mari:P)...am facut-o cu ce legume imi plac mie si cu foi de casa...pentru aluat am folosit doua retete , una cu oua si alta fara cel mai mult mi-a placut fara ou a iesit un aluat crocant si foarte gustos.




Ingrediente
-aluat                                                                     dough
- 1 pahar apa                                                        1 cup water
~ 250 gr faina                                                       ~ 250 g flour
-sare                                                                      salt


Umplutura
-1 morcov mare                                                             1 Large carrot
-1 radacina de telina mica                                               1 Small celery root
- 2 foi salata verde                                                           2 leaves lettuce
-2 cepe verzi                                                                 2 Green onions
-2 catei de usturoi                                                          2 Cloves of garlic
- ulei                                                                              oil
- sos de soia~ 1 lingura                                                    ~ 1 tablespoon soy sauce
-ghimbir dat prin razatoare ~ o lingurita                                  grated ginger gave a spoon 

-ulei pentru prajit
-sos picant

Mod de preparare
Intr-un vas se pune faina, apa si sare si se amesteca bine, se formeaza un aluat care nu se lipeste de maini. Se lasa sa se odihneasca ~ 15 min.
Intre timp pregatim legumele: morcovul si telina curatate se taie pai, la fel si salata, ghimbirul se da prin razatoare, usturoiul si ceapa se taie marunt.


Intr-o tigaie se pune putin ulei si se calesc legumele( fara salata) foarte putin atat cat sa se imoaie dupa care se pune salata si sosul de soia . Se ia tigaia de pe foc.

Se intinde o foaie subtire de aluat si se taie cuburi , se pune umplutura si se impatureste( vezi pozele).

...se ung laturele cu apa pentru a se lipi


 Se prajesc in ulei incins si se servesc cu sos picant.


Simplu, bun si rapid :) Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Ma inscriu si la astea,,,,,sunt sigura ca sunt delicioase.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela noua ne-au placut foarte mult si am promis ca mai fac:)

    RăspundețiȘtergere