articole

vineri, 29 iunie 2012

Tort Herbalife mov

 Un nou concept care mie mi-a placut foarte mult...





joi, 28 iunie 2012

Dovleci umpluti cu carne in vasul Pyroflam

Am pus iarasi la treba vasul Pryroflam asata ca sa nu se plictiseasca, de data aceasta am gatit o reteta de sezon, simplu de realizat si extem de delicioasa.






Ingredinete


- 8 dovlecei
-1 piept de pui
-100 gr orez
-1 lingura zdravana de bulion
- 200 ml apa si concentat sau supa de pui
-2 morcovi mici
-2 cepe
- marar verde
-1 legatura de ceapa verde
-3 catei de usturoi
-1ou
-sare, piper
-cimbru optional
-ulei
cascaval optional

pentru sos:
200 ml suc de rosii
-50 ml apa
-sare, piper
-cimbru

Mod de preparare

Dovleceii se spala se taie capetele apoi in doua si se scobesc pe interior(eu am folosit o ustenisila speciala insa se pot scobi la fel de bine cu o lingurita) dupa care se sareaza pe interior.

Pieptul de pui se dezoseaza , asta in cazul in care e cu os , se taie cuburi si se da la robot pentru maruntire, se rade morcovul iar ceapa se taie marunt.

Se incinge intr-o tigaie uleiul dupa care se pune ceapa si morcovul , cateii de usturoi taiati felii pentru a se cali, dupa ce capata o culoare transparenta ceapa, se adauga carnea tocata, se a amesteca bine pentru a se faramita si apoi se pune  orezul si supa de pui sau apa si concentratul.

Se lasa sa fiarba ~ 10 min la foc mic pana cand apa se absoarbe dupa care se condimenteaza si se ia de pe foc. Se adauga mararul si ceapa verde tocate marunt iar cand sa racit putin se pune un ou pentru a se lega compozitia.

Cu aceasta se umple duvleceii.
 Se aseaza aceastia in vasul Pyroflam dupa care se toarna amestecul din suc de rosii apa si condimente. Se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu pentru 15-20 min. Ininte de ascoate dovlecei din cuptor se adauga cascavalul taiat felii.


 Din cantinatitatile mentionate mai sus aveti nevoie de 2 vase de gatit Pyroflam sau un alt vas mai mare.


Tort Spiderman

Sa credeti voi ca Spederman poate fi doar rosu :)) un copil tare nazdravan si-a dorit asa de mult acest tort ca a renunat la culoarea rosie pe care eu nu o am si l-a vrut in aceasta varianta :)

Deci il prezit pe noul Spideman ....adica noua fata ...:)



miercuri, 27 iunie 2012

Supa de linte rosie

Pentru prima data am gatit linte si primul motiv pentru care am incercat asa bunatate e pentru calitatile ei este o sursa bogata de fibre,are efecte benefice asupra sistemului digestiv si inimii si scade colesterolul. 

"Lintea este un aliment foarte nutritiv si este foarte recomandat in cazul convalescentelor prelungite sau in situatiile in care pacientii au anemii. De asemenea, fibrele din linte actioneaza ca niste reglatori ai glucozei si al colesterolului din organismele noastre si previn constipatiile. Antioxidantii prezenti in aceasta leguma au un rol benefic in cazul prevenirii cancerului si a altor boli cardiace...Este recomandat sa mancati lintea alaturi de ardei, rosii, castraveti, conopida, sau broccoli, intrucat astfel fierul din legume va fi asimilat mult mai repede de catre organismul dumneavoastra" sursa dil.ro


Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste Kırmızı Mercimek Çorbası, din cate am citit pe internet se gateste in mai multe feluri insa eu am ales-o pe acesta fara a fi ingrosate cu orez sau cartof...nu stiu dava varianta de preparare este cea pe care o prezint eu insa va pot spune cu siguranta ca e o bunatate.
In final ca si o concluzie va pot spune ca mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa repet reteta dar o sa incerc si altele ca sunt o multitudine de retete cu linte, atat rosie cat si verde.







Ingrediente
-350 gr linte rosie
-1 ceapa mare
-2 morcovi
-1 rosie
-2,5 litri supa de pui(am facut in casa dar puteti pune si apa cu concentrat)
-1 lingura pasta de tomate
-ulei de masline
-menta uscata sau verde cum am folosit eu
-sare, piper 
-1 lingura de unt
 pentru o aroma mai puternica corinadru


Mod de preparare


Legumele se curata, lintea se spala in cateva ape. Ceapa se taie marunt iar morovul se da prin razatoare , rosia se decojeste si se tiae marunt. Se incinge putin ulei si o lingura de unt intr-un vas si se pune ceapa si morcovul, rosia si se soteaza putin pana cand se imoaie.


 Se adauga pasta de toamate dupa care lintea si supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de ~25 min. Spre final se condimenteaza cu sare, pieper si corinandru macinat. Cand e gata se adauga menta tocata. 



Am sevit-o cu putina boia iute deasupra.





marți, 26 iunie 2012

Salata de cartofi fresh

..sau nu stiu cum sa numesc aceasta salata asa mi-a venit acum sa ia zic...e foarte buna si rapida





Ingrediente
-4 cartofi fierti
-3 rosii
-3 castraveti
- o mana de masline
- cateva felii de prosciuto
-ceapa(eu nu am folosit)

Dresing
-4 linguri ulei de masline
-2 linguri otet
-sare
- o lingura de marat tocat marunt
-piper

Mod de preparare
Cartofi se fierb in apa cu care timp de 15 min. dar variaza timpul in functie de dimensiunile lor dupa care se taie bucati mari.  Legumele spelate se taie felii, la rosii am renuntat de seminte adica de mijlocul rosiilor.
Se face dresingul amestecand toate ingredintele bine dupa care se toarna peste legume si se amesteca usor.

Vita cu piper verde si sos de smantana/ Beef with green pepper and cream sauce

Este cea mai buna vita pe care am gatit-o pana acum si cea mai rapida reteta,  a fost un adevarat deliciu si cu siguranta o sa repet ori de cate ori am ocazia aceasta reteta. 
Reteta este inspirata de pe e-retete.ro si ai multumesc Ionei ca posteaza asemenea bunatati culinare.


La intrebarea Lianei mi-am adus aminte ca uitasem sa specific ceva foarte important la o carne de vita preparata si anume fragezimea ei, deci vreu sa va zic ca a fost foarte frageda carnea chiar si eu m-am mirat, sincera sa fiu nu credeam ca asa de repede gatita carnea poate fi atat de buna...







Ingrediente 
pentru 2 persoane                                                                            For 2 people
~ 500 gr carne de vita                                                          ~ 500 g beef
-1 ceapa                                                                               1 onion
-100 ml supa de vita(eu am folosit concentrat)                       100 Ml beef stock (I used concentrate)
-3-4 linguri smantana dulce pentru gatit                                  3 To 4 tablespoons heavy cream for cooking
-3 linguri vin rosu/alb                                                             3 Tablespoons red wine / white
-1 lingurita rasa mustar                                                          1 Teaspoon mustard
-1 lingura de piper verde boabe in saramura                          1 Tablespoon green pepper berries in brine
-2 linguri ulei                                                                        -2 Tablespoons oil
-sare                                                                                    salt

Mod de preparare


Carnea de vita se taie perpendicular pe fibra, se incinge uleiul in tigaie si se prajesc feliile cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mare. Se scoate carnea pe o farfurie se acopera cu o folie de aluminiu sa se mentina calda si sa se distribuie sucurile.


In aceeasi tigaie se pune ceapa tocata marunt si se caleste la foc mediu pana cand devine sticolasa dupa care se adauga vinul si supa de vita si se lasa sa fiarba 1 minut. Dupa care se adauga smantana, mustarul si piperul boabe( fara zeama din borcan) si se lasa sa mai fiarba inca 1 minut , se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga si carnea cu zeama lasata in farfurie se lasa sa dea cateva clocote si se serveste. Eu am avut ca garnitura cartofi natur.



vineri, 22 iunie 2012

Tort pentru nasi





Un tort de inspiratie Branzaru Claudia


Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni

Dupa cum stiti deja sunt adepta atat a prajiturilor sofisticate cat si acelor simple, iar cum pe caldura asta nici nu vine vorba de deschizi cuptorul insa ai pofta de ceva dulce va recomand cea mai simpla si rapida prajitura....e preferata mea in zilele aride...e light, cremoasa si iupii are muulte capsuni( dar o puteti face cu ce fructe va doriti si va plac).
Acest tort il puteti gasi aici in plus la aceasta va trebuie ~ 500 gr capsuni sau cat de multe va doriti voi, dar nu uitati sa pastrati si pentru decor.






 Va pup si o zi cat mai racoroasa...