articole

miercuri, 19 februarie 2014

Pateu de linte

Daca imi spuneati vre-o data ca un pateu vegetal poate fi atat de bun nu va credeam, pana nu am incercat acest pateu . Pe langa faptul ca se prepara destul de usor e foarte bun si foarte apreciat de intreaga familie.






 Ingrediente

-500gr linte
-1 dovlecel
-300 gr ciuperci
-50 gr caju
-sare, piper
-3 catei de usturoi

Cantitatile pot varia in functie de gustul fiecaruia

Mod de preparare

Se pune la imuiat de cu seara lintea, a doua zi se pune la fier si se schimba apa ca la fasole. Cand e gata se pune intr-o streuratoare si se lasa la scurs. Intre timp pregatim ciupercile, se taie marunt apoi se calesc in tigaie pana cand sunt gata, se asezoneaza cu sare si piper . La fel procedam si cu dovlecelul. Caju se maruntesc bine la robot.


In final se amesteca toate ingredientele se adauga si usturoi pisat.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Interesanta reteta, si chiar merita incercata. Imediat vine postul si va fi o delicatesa de pus pe masa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Paula, am vazut aceasta reteta la tv la emisiunea cu Cornelia Marin, si am testat-o binenteles la mine in bucatarie, rezultatul o bunatate, si cred ca e singura reteta care am facut-o pana acum de 5 ori:)

      Ștergere