articole

duminică, 9 februarie 2014

Tort cu crema de capsuni

Acest tort l-am facut pentru ziua mea de nastere care a fost in decembrie , insa abea acum ia venit randul sa il postez. Un tort la care nu am avut timp sa il ornez dupa cum v-am obisnuit insa care a fost foarte bun. Pentru decor am folosit produsele de la Dr. Oetker primite , care m-au salvat :)


Ingrediente
blat
3 oua
100gr unt
175gr faina
50gr cacao
300gr zahar
90 ml apa
60ml lapte

coaja de portocala/ lamaie
1 lingurita praf de copt

pentru a obtine doua blaturi am dublat cantitatile

Crema
-300 gr capsuni congelate am folostit eu
-300 ml frisca
-400 gr branza de vaci dulce
-gelatina foi Dr. Oetker am folosit eu
-200 gr zahar

Mod de preparare
Iintr-un bol am puns cacao si am adaugta apa clocotita am amestecat enegic apoi adaugat untul taiat bucati,am amestecat pana cand sa topit apoi zaharul, laptele, ouale pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt. Am pus totul intr-o tava si 25 min la cuptor treapta 3 la mine.
Crema
Capsunile decongelate le-am amestecat cu zahar si leam pus pe foc mic, cand a dat in clocot si s-a topt zaharul am dat deoparte si am lasat sa se raceasca. Frisca am batut-o bine, iar gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca branza de vaci cu capsunile, gelatina si frisca.

De regula foile se taie in doua eu le-am lasat sa adica am avut doua foi un pic mai groase si un strat de crema.

Am acoperit tortul cu ciocolata topita cu frisca si am deorat cu flori Dr. Oetker si inimioare colorate.

Un comentariu: