articole

miercuri, 4 iunie 2014

Fursecuri cu cereale si banane

Sunt cele mai simple fursecuri posibile, le puteti da celor mici si sunt delicioase




Ingrediente
-2 banane bine coapte sau cate vreti voi
-cereale( fulgi de ovas, orz)
-stafide

Mod de preparare
Nu am notat cantitatea la cereale pentru ca conteaza marimea bananei ,  asa ca dupa ce pasati bananele le amestecati cu fulfii de cereale si ar trebui sa obtineti o compozitie legata care atunci cand o puneti pe foaia de copt cu lingurita sa nu curga. Eu am adaugat si stafide in compozitie. Se da totul la cuptor pentru 15 min. la temperatura de 200 C. se rumenesc pe talpa.

marți, 3 iunie 2014

salata de bulgur cu rosii si ciuperci

In ultima periada am incercat diferite texturi si noi combinatii una din preferatele mele este aceasta salata pentru unii neobisnuita, asa cum a fost si pentru mine la inceput insa pe parcurs am adaparat-o la gusturile mele.
Intai va prezint varianta ce mai des intalnita la aceasta salata.


Ingredinete
- 1cana bulgur
-3 cani apa
-3 rosii
-300 gr ciuperci
-1 legatura patrunjel
-zeama de la jumate de lamaie
-ulei de masline
-sare, piper


Mod de preparare

Bulgurul se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu putin sare. Cand e gara se trece printr-un jet de apa rece. Rosiile se taie cuburi, patrunjelul marunt, iar ciupercile se soteaza in putin ulei.La final se amesteca toate ingredinetele. Se serveste ca atare sau ca si garnitura la carne.

Pofta buna!

prajitura chocolate sponge cu crema de alune si capsuni

O reteta ideala pantru familie si prieteni...


Ingrediente
225 gr unt
225 gr zahar pudra
4 oua medii
175 gr faina
1 lingurita praf de copt
50 gr cacao

Mod de preparare

Pentru inceput preincalim cuptorul la 220 gr C. in revista din care am luat reteta scria la 180 insa vazand ca nu se coace eu am marit temperatura.
Untul la temperatura camerei se mizeaza cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema pufoasa, apoi adaugam ouale cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Se toarna compozitia intr-o tava de 20 cm daca vreti sa obtineti un tort mai inailt sau impartiti compotitia cum am facut si eu in doua si am copt doua blaturi care le-am trasformat in prajitura.
Se coace timp e 30 min dar cel mai bine faceti testul cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa la racit apoi se orneaza cu crema de alune si capsuni.



Simplu, rapid si delicos !