articole

marți, 11 august 2015

Prajitura la rece cu crema de mascarpone cu caise si afine

Saptamana trecuta a fost ziua mamei mele , nu am reusit sa ajung de ziua ei dar cu cateva zile dupa. Si cum nu se poate aniversare fara ceva dulce, chiar daca trecuse deja:)) am facut o prajitura  la rece, care e gata in 30 min. si cu succes garantat. Fratimiu apropos multam pentru afine tare bune au mai fost :))



Ingrediente
- 2 folii piscoturi
- 500 gr mascarpone
-500 ml smantana pentru frisca( bomba calorica nu gluma prajitura asta))
-jumate de borcan 700 ml de caise din compot productie proprie
-200 gr afine
-150-200 gr zahar ( cantitatea oscileaza in functie cat de dulce vreti prajitura)
-2 gelatine

Mod de preparare

Gelatina se hidateaza dupa instructiunile de pe ambalaj.
Piscoturile se insiripeaza cu compot de caise.
Frisca se bate bine. Mascarpone se amesteca cu zahar si se bate putin. 
Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele.
Se topeste gelatina pe baie de abur se amesteca apoi cu putina mascarpone apoi cu toata cantitatea, se pune si frisca batuta si se amesteca bine. Se imparte in doua crema, in una din creme se pune afinele pasate, in alta jumate din cantitatea de caise din compot pasate. Se toarna crema cu caise peste piscoturi se aseaza bucati din caise peste crema se apasa sa intre in crema si se da la frigider sau congelator pentru a grabi procesul. Cand sa prins, la congelator dureaza~ 5 min se toarna crema de afine. Se lasa la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu