articole

marți, 11 august 2015

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Chiar daca fac iepurele in multe feluri reteta acesta simpla mi se pare cea mai buna, si nu din motive de comoditate ci pentru ca imi aduce aminte de acasa si asa o face mama. Mama e adepta retetelor simple iar una dintre ele este si acesta friptura.





Ingrediente

- jumate de iepute sau unul intreg in functie de capacitatea tigaii
- 1 cana de apa
- ulei cat sa acopere fundul tavii dar nu exagerati
- sare, piper
-busuioc, oregano , tarhon sau ce planta aroamata aveti in casa

Mod de preparare

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii si capacul.
 Se lasa la foc mic de tot sa firba asa aproximativ 30 min. sau mai mult in functie ce varsta are iepurasul, asta daca e din  curtea voastra, daca nu dupa 30 min gustati carnea. daca e aprope gata dati focul mai tare, condimentati carnea si lasati sa se evapore apa, dupa care incepe sa se prajeasca carnea. o intoarceti pe ambele parti si gata. 
Nu-i asa ca este simplu? eu ador metoda asta aceasi metoda o foloseste mama si la costitele de oaie facute la tigaie. O nebunie.

Garnitura
dovlecei, ardei dras, ardei capia, vanata taiate felii sropite cu ulei de masline si busuioc uscat facute la gratar, sau cartofi taiati barcute, morcov rondele stopiti cu cu ulei de masline sare , piper si busuioc la cuptor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu