articole

marți, 11 august 2015

Prajitura la rece cu pepene galben si iaurt

Aproape ca atrecut vara si  ce am reusit sa postez cateva retete. Am avut o vara plina cu examen de disertatie, cu niste cursuri pe care le urmez, putina vacanta prin Italia o sa revin cu cateva poze culinare :) care sa va incante simturile macar asa putin, dar si pe la mama acasa. Ce sa mai inca nu s-a terminat si cine stie ce surprize imi mai pregateste vara asta. Acum sa fiu sincera nu prea imi place mie vara e prea multa caldura si canicula, nu poti face mare lucru in bucatarie, fac ceva rapid si data fuga afara sau putin invatat. Dar printe picaturi am facut si ceva dulce pana acum. O reteta cu iaurt si fructe Sun food facuta si uitat de pozat:)) apoi aceasta prajitura cu pepene galben si iaurt slab , pentru cei care tin cura. Prajitura a fost un succes se sa mai va invit sa o faceti si voi :)

Ingrediente
-2 folii piscuturi
crema
-900 gr iaurt slab am folosit eu dar puteti folosi ce iart vreti voi
-200 ml smantana pentru frisca
-150 gr zahar puteti pune si 200 daca vreti mai dulce
-1 pepene galben de 1 kg
-2 piersici
-3 gelatine
-compot sau cus pentru insiropat piscoturile

Mod de preparare
Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor. 
Pepenele se taie in doua se curata de seminte si de coaja, se pastreaza doua felii pe care le taiem cubulete restul se poaseaza la blender. Persicile se spala si se taie cuburi.
Iaurtul se amesteca cu zaharul.
Frisca se bate.
Se pune putin suc intr-un bol se trec piscoturile prin el apoi se asaeza unul langa altul intr-o tava cu peretii detasabili.
Gelatina se topeste pe baie de abur apoi se pune putin iaurt peste gelatina dupa care se toarna toata gelatina peste  iaurt. Se amesteca cu frisca bine, se pune pepenele galben pasat, cel cuburi si piersicile. Se amesteca si se toarna pesteste piscoturi. Daca crema e prea fluida. se da putin la frigider dar atentie sa nu se prinda in bol. o tineti cat sa se mai ingroase putin. faceti acest pas ca sa nu se ridice piscoturile deasupra cand turnati crema. Cand sa mai ingrosat putin o turnati pste piscoturi si o dat la rece pentru cel putin 2 ore.
Se orneaza dupa bunul plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu