articole

vineri, 30 octombrie 2015

covrigei crocanti ( cu bors)

Pentru prima data am incercatsa fac covrigei in casa si pot sa va spun ca au iesit foarte buni. E ceva migala la ei si timpul de asteptare pentru copt dar se merita daca vrei sa manaci ceva bun facut in casa.



Ingrediente
-500 gr faina
-200 ml bors
-125 ml ulei de masline
-1 lingurita sare
-2 lingurite oregano
-2 lingurie busuioc


Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, sarea, borsul si uleiul de masline si condimentele, se framanta cateva minute pana obtinem un aluat nelipicios. 

Se acopera si se da la frigider pentru 30 min.
Dupa care se scoate se imparte in 2 bucati. Se formeaza un sul si se taie bucati mici din el dar egale. dupa cum vedeti in poza, se modeleaza in forma de covrigei. 


Se pune o oala cu apa la fiert iar cand da in clocot se pun cate8-9 covrigei. Cand ies la suprafata se scot pe un prosp de hartie.

 Si tot asa pana terminam cu ei. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 C timp de 30- 35 min. pana se rumenesc frumos. ultimele 10 min se creste temperatura la 220 C 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu