articole

duminică, 14 februarie 2016

Tort cu crema caramel,crema cu smantana si cu cirese

Nu neaparat ca este ziua iubirii ci pentru simplu motiv ca nu am facut ceva dulce de mai bine de o luna si astazi am gasit motivul si motivatia sa fac ceva bun, pentru ca al meu copil ma intreaba in fiecarea zi daca astazi e ziua lui( peste o saptamana si, urmeaza) si ca sa multumesc si capra si varza am facut un tortulet rapid dar extrem de bun.










Blat
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina

-crema 1
- jumate de cutie de ciocolatele ciocotof
-200 ml frisca

crema 2
-200 frisca
-400 gr smantana 20% grasime de la Lidl
-1 borcan compot cirese/visine
100 gr zahar pudra

Mod de preparare
blat reteta aici

crema 1
Se pune frisca pe foc cu ciocolatelele la foc mic, se amesteca iar cand s-au topit se da deoparte sa se taceasca. Se da la congelaton 20 min apoi se bate.

Crema 2

Se bate frisca apoi se pune smantana si zaharul, se mixeaza putin.

Se scot ciresele din compot se scot samburii.

Se taie blatul in trei, se insiropeaza primul blat se pune crema caramel, blat, sirop, cireses si o parte din crema cu smantana. Nu uitati ca trebuie sa fie cat de cat propurtionale cremele. Restul de crema se va folosit la ornat. Punem si ultimul blat in insiropam apoi decoram cu restul de crema tortul.

Pentru decor am folosit capsuni insa daca gasiti cirese ar fi cel mai potrivit ca decor.


Un comentariu: