articole

vineri, 29 aprilie 2011

Tort rapid

Un tort pentru o ocazie speciala pentru mine, simplu de realizat, daca nu aveti timp este ideal, facut in 30 min. fara coacere si foarte delicios.







Ingrediente
-piscuturi 2 tiple pentru o tava medie
-300 gr iaurt capsuni
-300 ml frisca
-120 gr zahar
- 1, 1/2 plic gelatina
-3 plicuri zahar pudra
- sirop
-ciocolata granule

Mod de preparare
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste. Frisca se bate bine. Gelatina se prepara dupa instructiuni, apoi se amesteca cu iaurtul punand cate putin iaurt in gelatina apoi se combina toata. Se toarna iaurtul peste frisca se amesteca usor.
Piscoturile se imoaie in sirop se pun in tava de tort cu peretii detasabili pe fundul ei si pe margine apoi se toarna jumate din crema se pune ciocolata garanule si restul se crema. Se da la frigider 1h. Se orneaza dupa imaginatie si timp :D. Si gata!



joi, 28 aprilie 2011

Sedani rigati cu legume



Ingrediente
-sedani rigati
-1 dovlecel
-10 ciuperci
-1 ardei gras
- 1 cutie rosii in bulion
- patrunjel
-busuioc
-1 ceapa
-200 ml suc de rosii
-3 catei de usturoi
-2 peperoncino'
-parmezan

Mod de preparare
Ceapa se taie marunt, dovlecelul in doua si apoi felii, iar ciupercile si ardeiul gras felii. Intr-o tigaie se pune un pic de ulei se pun peperoncino si se calesc un pic apoi se scot din ulei se pune ceapa,ardeiul, dovlecelul si ciupercile si se calesc  un pic se aduga apoi rosiile taiate marunt , sucul de rosii si se lasa pe foc ~ 10 min dupa care se aduga usturoiul pisat, patrunjel si busuioc se pune sare si piper si se ia de pe foc.
Pastele se fierb in apa cu sare dupa care se amesteca cu sos se pune iar pe foc timp de ~1 min. Se servesc cu parmezan ras deasupra.( sunt bune si fara daca le veti face in post)

Sunt delicioase.

miercuri, 27 aprilie 2011

Prajitura cu ciocolata



Ingrediente
Blat:
-2 oua
-2 linguri cacao
-2 cesti faina
-1 ceasca zahar
-100 gr iaurt
-50 ml ulei
-1 praf de copt
-esenta vanilie


Crema ciocolata
- 400 gr ciocolata
-600 ml frisca
-50 gr nuca de cocos

Mod de preparare
Blat: Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga iaurt, ulei, un varf de sare, esenta de vanilie, se amesteca pana cand se omogenizeaza apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca compozitia se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 25-30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Crema: se pune intr-un vas ciocolata rupta bucati si 400 ml frisca. In alt vas se pune apa apoi vasul cu ciocolata si se da la foc se amesteca pana cand se topeste apoi se ia de pe abur si se lasa sa se raceasca upa care se bate cu mixerul. Separat se bat 200 gr frisca apoi se amesteca cu ciocolata topita se pune si nuca de cocos.
Blatul se insiropeaza apoi se pune ctrema rezultata. Se orneaza cu ciocolata si se da la frigider timp de 1-2 pana cand se intareste bine crema.

Salata de cruditati cu biscuiti sarati



Ingrediente
- 1/2 telina
-1 morcov mare
-1 mar mare
-100 gr sunca presata
-maioneza

Pentru biscuti
-200 gr unt
-o priza sare
-parmezan
-faina
-piper



Mod de preparare
Legumele se curata si se dau prin razatoare , sunca se taie pai se amesteca cu maioneza.

Biscuiti: Untul rece su taie cubulete se amesteca cu faina si se faramiteaza bine se adauga oul, se condimeteaza, cand incepe sa prinda consistenta se pune pe masa de lucru se intide o foaie aceiasi grosime ca si la biscutii dulci. si se decupeaza patratele. Se pune parmezan si se da la cuptor 10 min.
Salata alaturi de biscuti este minunta.




marți, 12 aprilie 2011

fursecuri




Ingrediente
-300 gr margarina
-600 gr faina
-180 gr zahar
-esenta de vanilie
-1ou(eu am facut fara sa fie de post)

Mod de preparare
Margarina rece se taie cubulete se amesteca cu zaharul si faina pana cand se face o compozitie uniforma(dureaca ceva find margarina rece si tare pana cand se combina cu faina) se adauga esenta . Se pune alutul obtinut in forma de biscuti si se "imusca direct pe tava fara a o unge . Se da la cuptor 15 min.

Cnad sunt fierbinti le puteti trece prin zahar pudra...eu nu am avut...sau le puteti orna cu ciocolata.

duminică, 10 aprilie 2011

Chiftelute de post( cu soia) la cuptor

Sunt foarteee bune, usor de facut ,  fara fum si miros de prajeala in casa.






Ingrediente
- 200 gr soia
-3-4 cartofi
-sare, piper
-boia dulce
-condimet picat
-delikat
-oregano/ rozmarin
-3 catei usturoi pisati
-marar verde

Mod de preparare
Soia se pune  la fiert timp de 30minute  cu condimete, dupa care se pune la scurs. Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, cand sunt aproape gata se scot din apa si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se curata si se dau prin razatoare , se amesteca cu soia bine scursa se condimeteaza cu sare, piper, boia, delikat, condimet picant, oregano si se pune usturoiul pisat si maratul tocat.
Din compozita rezulata se fac chiftelute si se pun in tava de cuptor in care s-a pus o hartie de copt si foarte putin unsa cu ulei. Se dau la cuptor pana cand se rumenesc putin.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Baclava

De cand zic ca fac acest minunat desert....a venit si ziua lui... dar cum a venit asa si s-a papat...asa ca va arat doar pozicile ca Baclavaua...raposata nu mai este


Ingrediente
-1 pachet foi placinta
Compozitie
-300 gr nuci
-200 gr zahar
-100 gr miere
-150 gr margarina
- scortisoara

Mod de preparare

Nucile se dau prin masina de maruntit se amesteca cu scortisoara (eu am pus si zahar). Se unge tava cu margarina topita se pune prima foaie se unge iarasi cu margarine, a doua foaie se pune nuca, foaie , margarina, foaie, nuca si tot asa pana cand terminam foile si nuca. 



Foile trebuie taiate dupa dimensiunea tavii. Se taie romburi sau patrate .
Se da la cuptor 25 min-30 pana cand se rumeneste deasupra.
Intre timp se face si siropul. Se pune apa cu zaharul la fiert cand da in clocot e pune mierea se lasa sa dea iarasi in clocot si cand se scoate baclavaua de la cuptor se toarna siropul fierbine. Se lasa cateva ore sa se raceasca.


vineri, 8 aprilie 2011

Triunghiuri cu ciuperci/ studel cu ciuperci








Ingrediente
-1 pachet foi placinta
Umplutura:
-600 gr ciuperci

-1 ceapa
-1  morcov
-~ 100 gr masline feliate
-2 linguri nuca
-ulei
-sare, piper

Mod de preparare

Ciupercile se spala se lasa in apa sa iasa impuritatile apoi se taie marunt. Ceapa se toaca iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se pune intr-o tigaie ulei la incins se adauga ciupercile se calesc apoi se adauga ceapa si marocovul se lasa pe foc pana cand se imoaie ceapa se adauga dupa care nuca si maslinele si se se iau de pe foc. Se condimenteaza.
Din foaia de placinta se taie patratele se pune pe mijloc umplutura se lipesc cele doua capate.Pentru a se tine mai bine se ung capete cu un pic de apa. Se prajesc in ulei bine incins


Strudel
Acesiasi umplutura se pune pe foaie de placinta si se ruleaza se unge cu ulei ruloul si se da la cuptor 25 min.

joi, 7 aprilie 2011

Briose primavara

Dupa ce o sa cititi reteta o sa va intrebati de ce Briose primavara....hmmm.... pentru ca se lasa asteptata si daca nu vine o poftesc la briose:) poate se indura sa ne indulceasca si ea cu ceva.








Ingrediente 10 bucati
-6 albusuri ou
-200 gr zahar
-1 lingurita zeama lamaie
-1 plic praf de copt
-esenta vanilie
-faina
-50 ml ulei
-50 gr iaurt
-1 pahar de 100 gr cu cereale


-pasta de zahar pentru capsuni 

Mod de preparare
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana cand acesta devine tare adaugandu-se si zeama de lamaie. Dupa care se adauga uleiul, iaurul se amesteca usor cu o paleta, cerealele, esenta iar la final faina( nu am masurat cantitatea, insa aluatul trebuie sa iasa  la fel ca la toate briosele).
 Se toarna compozitia in fiecare forma si se da la cuptor 25 min.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut capsuni si flori din pasta de zahar.

Salata de cartofi cu sunca si verdeturi

Ingrediente


-5 cartofi mai mari
-100 gr sunca
-2 oua fierte tari
-4 fire ceapa verde
-1 salata verde
-150 gr smantana
-1lingura mustar
-1 legatura ridichi
-sare, piper
-otet balasamic
-ulei



DSC03750.JPG


Mod de preparare
Se pun la fierb cartofi apoi se taie cuburi. ridichile felii, salata se rupe, ceapa te taie , se stropesc toate cu un pic de ulei si otet se amesteca se condimenteaza apoi se face un amestec din smantana cu mustar si se combina cu salata.

miercuri, 6 aprilie 2011

Tort Posetuta

Un tort cu o cumbinatie de crema exclusiv pentru ce mari  crema de sherydan's si ness cu blat de cacao.





Ingrediente
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-zahar vanilat
Crema 1
-3 oua
-300 ml lapte
-250 ml frisca
-60 ml sherydan's
-2 linguri amidon
150 gr zahar
Crema Ness
-3 oua
-300 ml lapte
-250 ml frisca
-2 linguri amidin
1 plic ness
-150 gr zahar
Sirop
-100 ml apa
-100 gr zahar
-ness





Iar sectiunea pentru voi

marți, 5 aprilie 2011

Tort Hello Kitty



 Un tort de care a fost foarte incantata de rezultat.

luni, 4 aprilie 2011

Pui cu legume



Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 400 gr ciuperci
  • 1 ardei gras rosu
  • dovlecel
  • Brocoli
  • 2 morcovi
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • condiment picant

Mod de preparare
Ciupercile spalate se taie felii, morcovul la fel sau cu ajutorul cutitului econom taiem fasii;
ardeiul gras pai, la fel dovlecelul si puiul.
Intr-o tigaie wok se pune un pic de ulei,  se lasa sa se incinga, se adauga ciupercile si se lasa sa se caleasca.
Mai intai vor lasa un pic de apa , dupa ce scade apa se lasa in 5 min si se scot intr-o farfurie.
Se pune iarasi un pic de ulei in tigaie si se aduga puiul, se amesteca usor pana cand devine alb pe toate partile apoi se aduga toate legumele si apa, condimentul picant.
Cand sunt aproape gata se pune amidonul dizolvat cu un pic de apa si sosul de soia. Mai da cateva clocote si se ia de pe foc.
Brocoli se fierbe separat in apa cu sare 3 min . Se scoate intr-un bol cu apa si gheata si cand e gata mancarea se agauga.
Se serveste cu ganitura de orez.

Piept de porc la tigaie



Ingrediente

  • 6 bucati piept de porc
  • 250 ml vin alb
  • 2 linguri sos soia
  • 4-5 catei de usturoi
  • condimNet picant
  • rozmarin
  • piper

Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca vinul cu sosul de soia, se pun felii de usturoi, condimetul picant apoi se pune carnea si se lasa la frigider 3 ore.
Dupa 3 ore se pune un pic de ulei in tigaie. Cand s-a incins se pune carnea si se lasa sa se prajeasca cu capac.(intai carnea va lasa apa) ; dupa 15 min cand incepe sa scada apa lasata de carne se pune marinada in care a stat si se lasa tot cu capac pana cand scade.
Se serveste cu ganitura de orez/ cartof.

Sarmele de post



Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 400 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 legatura ceapa verde(mica)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1  morcov
  • telina -1 felie mai groasa
  • ulei
  • sarepiper
  • condimet de post
  • foi vita


Mod de preparare
Ciupercile se spala se toaca marunt.
Ceapa, patrunjelul, mararul, la fel. Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica.
Intr-un vas se pune un pic de ulei la incins apoi se pun ciupercile. Se lasa pe foc pana scade apa lasata de ele.
Cand au scazut se aduga ceapa, se mai calesc un pic dupa care punem restul de legume si se aduga 400 ml apa. ( daca punem o cana de orez punem 2 de apa)
Cand da in clocot se condimenteaza, se pune orezul si se ia de pe foc.
Se lasa sa se umfle orezul.
Dupa ce e gata orezul se invart sarmalele.