articole

joi, 31 mai 2012

Fursecuri nuci cu crema de finetti/ Cookies with finetti cream

Am facut rost de forme pentru fursecuri nuci...adica mai exact erau acasa la mama si fiindca se plictiseau groaznic de ceva ani am zis sa le pun la treaba...saracele nu o sa aibe liniste la mine, nu de alta dar sotul meu si cu mine suntem mare amatori a acestor bunatati...nu aveam o reteta anume...caci uitatsem sa iau si reteta...hihi....dar cum sunt o descurcareata am combinat doua retete gasite pe internet si au iesit o nebunie...pentru voi cateva poze :)

Data viitoare o sa postez mai multe pozer detaliate...







Ingredinete                                                                          Ingredients
pentru nuci                                                                      For nuts
-180 gr faina                                                            180 G flour
-120 gr margarina am folosit rama                             120 G margarine
-40 gr zahar pudra                                                    40 Grams powdered sugar
-1 plic de zahar vanilat                                               1 Packet of vanilla sugar

Crema                                                             Cream
-7 linguri fineti pline                                                  7 Tablespoons Finetti
-100 gr unt moale                                                    100 Grams soft butter
-100 gr zahar pudra                                                 100 Grams powdered sugar
-3-4 linguri nuca de cocos(am pus la ochi:)               3 To 4 tablespoons coconut
-4 linguri pentru pudrat                                             4 Tablespoons powder

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele : magarina se framata cu faina si zaharul+zaharul vanialt pana cand iese un aluat nelipicuios. Se da la frigider 30 min. dupa care se scoate se fac niste mingiute de marimea unei nuci mici si se aseaza in forma. Se coc 15 min.

Crema: untul molae se freaza cu zaharul pudra dupa care se amesteca cu fineti si nuca de cocos. Cu aceasta crema se umple nucile dupa care se trec prin zahar pudra siii se papa:)))

marți, 29 mai 2012

Friptura de porc in vasul Pyroflam

Saptamana trecuta am primit vasul Pyroflam, premiul de la etapa I - Bucatar Real. In aceeasi zi am si facut aceasta reteta , nu de alta dar eram foarte nerabdatorea sa il pun la treaba. Friptura a iesit perfecta, suculenta si carnea foarte frageda, am repetat reteta si cu ocazia zilei de nastere a sotului meu si la fel a fost foarte foarte reusit si apreciata. 
  Cu acesta reteta particip la concursul  organizat de Real pentru etapa a II. 








Ingrediente
-800 gr cotlet de porc fara os sau pulpa de porc
-200 ml bere
-2 lingurite miere
-6 catei de usturoi
-chili
-sare
-piper
-rozmarin
-sos soia
-sos worcester
-ghimbir 1 lingurita rasa
 vas  Pyroflam
-sfoara pentru fritura

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala, se fac mici intepaturi cu ajutorul unui cutit si se introduce usturoiul taiat feliute( in cazul in care folositi un cotlet de porc), eu am folosit pulpa asa ca aceasta nu era uniforma am umplut-o cu feliute de usturoi si am legat-o cu sfoara de bucatarie pentru ai da o forma .


Se condimenteaza carnea cu foarte putina sare , piper ,  chili si rozmarin . Se amesteca in vasul Pyroplam(in vasul in care vom gati) sosul de soia aproximativ  2 linguri , berea, sos worcester o lingurita de gimbir ras si restul de usturoi taiat. Se pune pulpa de porc in marinada si se lasa peste noapte la frigider sau cel putin 3 ore.


Se preincalzeste cuptorul la 220 C, se pune vasul in cutor cu capac si se lasa timp de 30 min. se reduce temperatura de frigere la 160 C si se continua inca 20 min. dupa care se unge cotletul de porc cu miere si se mai lasa 10 min .




Cand este gata carnea se lasa  să se odihnească 20-30 minute înainte de tăiere pentru a permite sucurilor să se distribuie uniform.




Am servit alaturi de cartofi noi  si salata. O nebunie!

miercuri, 23 mai 2012

Chiftelute marinate in sos de rosii cu busuioc

Aceasta reteta am preluat-o de pe www.cevabun.ro





Ingrediente
pentru chiftelute
500 gr carne amestec porc si vita
1 ceapa
1 oua
1 legataura verdeata
sare
piper
miez de paine
-3 catei de usturoi
faina

    ulei pentru prajit

    pentru sos de rosii
    -1 ceapa eu am folosit ceapa verde
    -1 lingura de unt
    -1 lingura faina
    -3 catei de usturoi
    - o conserva de rosii in bulion
    - busuioc tocat
    -sare
    -piper

    Mod de preparare

    Metoda de preparare a chiftelutelor o puteti gasi aici .


    Ceapa si usturoiul se taie matunt. Se pune la incins o tigaie dupa care se pune putin ulei si untul si se caleste ceapa si usturoiul foarte putin se adauga faina se amesteca bine sa nu formeze cocolaose dupa care se pun rosiile taiate marunt si sucul din conserva si ~ 600 ml apa si se lasa sa fiarba ~ 15 min pana cand se face ceapa. Apoi se pun chifelutele se asezoneaza si se lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se pune busuiocul proaspat tocat.

marți, 22 mai 2012

Sunt Bucatar Real

Dupa cum stiti deja particip la concursul pentru blogeri organizat de Real, astazi am aflat ca sunt si eu Bucatar Real :). In cazul in care ati participt si voi si nu stiti daca ati castigat prima etapa puteti gasi aici lista castigatorilor http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/concurs-bloguri#Clasamentul.

Revin cu preparatul in vasul Pyroflam®

sâmbătă, 19 mai 2012

Pilimeni( tortelinii) cu sos de rosii




Pnetru sos de rosii aveti nevoie
-200 ml suc de rosii sau o conserva de rosii
-3 catei de usturoi
-ulei de maline
-prosciuto 4-5 felii
-busuioc verde
-parmezan
Se pune la calit usturoiul taiat felii in putin ulei depa care se aduga prosciuto taiata pai si sucul de rosii, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute ~ 5 min. Se ia de pe foc se adauga busuiocul tocat marut , pilimenile fierte se adauga parmezan ras si se servesc.
Pofta buna!


vineri, 18 mai 2012

Briose cu cacao si bezea/ Cocoa muffins with meringue frosting

Cred ca sunt cele mai bune briose pe care le-am facut vre-o data...sunt atat de pufoase iar in combinatie cu bezeaua sunt o nebunie... am redus cantitatea de zahar fata de reteta originala care cere 450 gr la aluat ceea ce mi se pare foarte mult... Reteta o puteti gasi pe blogul http://eileen-cuisine.blogspot.com







Ingrediente 
pentru 24 bucati                                                        for 24 pieces
-250 gr zahar                                                      -250 G sugar
-250 gr faina                                                        250 G flour
-50 gr cacao                                                        50 G cocoa
- 1 plic praf de copt                                             1 sachet baking powder
-un varf de sare                                                    a pinch of salt
-2 oua                                                                  2 eggs
-230 ml lapte                                                     - 230 Ml milk
-230 ml apa fierbinte                                            230 Ml hot water
-110 ml ulei vegetal                                              110 Ml vegetable oil
- esenta de vanilie                                                 Vanilla


Bezea                                                                          meringue
- 6 albusuri                                                           6 egg whites
-300 gr zahar                                                       300 G sugar
-esenta de vanilie                                                   vanilla

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. In alt vas se mixeaza ouale cu zaharul dupa care se adauga laptele, uleiul si esenta de vanilie. Se adauga faina peste oua si se bate la viteza medie ~ 3 min dupa care se pune apa fierbinte si se amesteca usor sa se incorporeze.

In tava de briose se pune hartia speciala pentru briose( se gaseste  la toate supermarketurile, eu am cumparat-o de la CE cu 4 RON) dupa care cu ajutorul unei ligure sau cupe pentru inghetara se toarna aluatul de briose aproximativ trei sferturi. Se dau la cuptorul incins la 175 C timp de 18-20 min. Se face testul cu scobitoarea.

Bezeaua: se bat la bain marie albusurile cu zaharul pana cand se dizolva zaharul! 5 min. Se ia de pe baia de abur si  se mai mixeaza inca ~ 5 minute pana devine lucioasa iar la final se adauga  esenta de vanilie. Se pune  bezeaua intr-un pos si se orneaza briosele soase de la cuptor( la mine erau fierbinti) si se mai dau pentru inca 1-2 la cuptor pentru a se rumeni) eu am folosit flacara de sus a aragazului cea care se foloseste pentru puiul la rotisor. ( ! nu plecati de langa ele sa nu riscati sa ardeti bezeaua)
 Daca aveti o torta de bucatarie e mult mai simplu. Se orneaza briosa racita cu bezea iar cu torta caramelizati suprafata( este de efect, insa si la aragaz se poate face).



joi, 17 mai 2012

Pachetele de primavara/ Spring rolls

Aceasta reteta  o aveam in plan de ceva timp si pana la urma am reusit sa o fac cu mici modificari( sau poate foarte mari:P)...am facut-o cu ce legume imi plac mie si cu foi de casa...pentru aluat am folosit doua retete , una cu oua si alta fara cel mai mult mi-a placut fara ou a iesit un aluat crocant si foarte gustos.




Ingrediente
-aluat                                                                     dough
- 1 pahar apa                                                        1 cup water
~ 250 gr faina                                                       ~ 250 g flour
-sare                                                                      salt


Umplutura
-1 morcov mare                                                             1 Large carrot
-1 radacina de telina mica                                               1 Small celery root
- 2 foi salata verde                                                           2 leaves lettuce
-2 cepe verzi                                                                 2 Green onions
-2 catei de usturoi                                                          2 Cloves of garlic
- ulei                                                                              oil
- sos de soia~ 1 lingura                                                    ~ 1 tablespoon soy sauce
-ghimbir dat prin razatoare ~ o lingurita                                  grated ginger gave a spoon 

-ulei pentru prajit
-sos picant

Mod de preparare
Intr-un vas se pune faina, apa si sare si se amesteca bine, se formeaza un aluat care nu se lipeste de maini. Se lasa sa se odihneasca ~ 15 min.
Intre timp pregatim legumele: morcovul si telina curatate se taie pai, la fel si salata, ghimbirul se da prin razatoare, usturoiul si ceapa se taie marunt.


Intr-o tigaie se pune putin ulei si se calesc legumele( fara salata) foarte putin atat cat sa se imoaie dupa care se pune salata si sosul de soia . Se ia tigaia de pe foc.

Se intinde o foaie subtire de aluat si se taie cuburi , se pune umplutura si se impatureste( vezi pozele).

...se ung laturele cu apa pentru a se lipi


 Se prajesc in ulei incins si se servesc cu sos picant.


Simplu, bun si rapid :) Pofta buna!