Este un tort facut pentru o printesica mica mica, care meritata ce e mai frumos pe lume:D
....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
articole
▼
duminică, 27 februarie 2011
Rata cu masline
Ingrediente
- pulpe rata
- 200 gr masline
- 1 ceapa
- 1 lingura bulion
- 100 ml vin
- 200 ml apa
- sare, piper
- cimbru foarte putin
Mod de preparare
Se incinge o tigaie se pune un pic de ulei ,apoi dupa ce s-a incins se pune carnea de rata, se prajeste un pic pe o parte, se intorc pe partea cealanla, se pune capacul si se da la foc mic. Cand carnea lasa apa se pune ceapa taiata cubulete si se lasa sa se inabuse
peste 20 min se pune vinul si apa si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata carnea se pun maslinele, cimbru si bulionul. Se lasa sa fiarba pana e gata carnea.
Se serveste cu garnitura de orez, cartofi.
Salata cu cartofi si ciuperci marinate
din categoria simplu si bun va prezint o salata deliciosa:
Ingrediente- 4 cartofi mari
- 200 gr ciuperci marinate
- 1/2 cutie porumb
- 2 pesti afumati mai mici
- 1 iaurt 200 gr
- 100 gr masline
Mod de preparare
sâmbătă, 26 februarie 2011
Platica la cuptor
Ingrediente
4 bucati platica
400 suc de rosii
-6 cartofi
2 morcovi
cimbru
1 ceapa mare sau 2 mici
6 catei usturoi
Mod de preparare
Pestele se curata si se spala apoi se indulceste cu sare. Cartofi curatati se raie rondele felii subtiri la fel si morcovul, ceapa solzi se taie. Intr-o tava unsa cu ulei se pune ceapa apoi cartofii, morcovul si deasupra pestele. Se pune in fiecare peste cate un catel de usturoi restul se taie felii si se pun in sucul de rosii. Se acopera tava cu o folie si se da 15 min la cuptor. Dupa 15 min se scoate si se toarna deasupra sucul de rosii in care s-a mai pus si cimbru, sare si piper. Se mai da la cuptor 10 min . Totul la foc mediu.
Salata cu sfecla rosie in straturi
Ingrediente
-1 sfecla rosie
-3 morocvi
-2 cartofi mari
- 1 peste afumat
- smantana
-ceape verde
Mod de preparare
Se spala legumele apoi se pun la fiert in apa si un pic de sare. Dupa ce s-au fiert, curatat se dau prin razatoarea mare; separat. Se pune un strat de cartofi apoi morocov, peste afumat taiat cuburi, sfecla si smantana sau ulei, sare , piper . Deasupra se pune ceapa verde si patrunjel.
vineri, 18 februarie 2011
concurs pe bucataras.ro,un vot daca iti plac retetele mele
Particip la concursul culinar organizat de www.bucataras.ro si Bilancia ofera produse de top, din gama Kitchen AID! , daca va plac retetele mele acodrati un vot.
Retetele inscrise in concurs sunt tort de ziua mea http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00928
iar la categegoria aperitive cosulete de cartofi cu branza si somon http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00929
Poti castiga si tu . Cum? Simplu!
Se voteaza doar autentificat prin contul de facebook, nu trebuie sa fii logat pe bucataras.ro
•data de start: 18.02.2011
•data de oprire:28.02.2011
Un user poate vota o singura data pe zi pentru fiecare categorie: aperitiv / ciorba / felul principal / desert
Retetele inscrise in concurs sunt tort de ziua mea http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00928
iar la categegoria aperitive cosulete de cartofi cu branza si somon http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00929
Poti castiga si tu . Cum? Simplu!
CONCURS: Esti pasionat de Kitchen Aid?
Iti doresti un Kitchen Aid? Povesteste-ne pe pagina noastra de facebook (click aici) despre pasiunea ta si despre ce produs iti doresti cel mai mult din gama Kitchen Aid (inclusiv linkul produsului de pe pagina www.shop.bilancia.ro).
Cel mai interesant mesaj va fi premiat cu un waffle maker (http://www.shop.bilancia.ro/index.php?page=shop.product_details&category_id=0&flypage=flypage.tpl&product_id=4972&option=com_virtuemart&Itemid=63).
Detalii:
Sunt luate in considerare doar mesajele publicate pe pagina de facebook Kitchen Aid Romania in intervalul: 18.02.2011 - 18.03.2011.
Castigatorul va fi anuntat pepagina de facebook Kitchen Aid Romaniain data de 24.03.2011.
Premiul este ales de catre un juriu format din reprezentantii Bilancia / Kitchen Aid Romania
Mai multe detali pe www.bucataras.ro
miercuri, 16 februarie 2011
Concurs pe Diva Hair.ro....TORT DELICIUL DIVEI
M-am inscris in concurs pe Diva Hair.ro, unul dintre cele mai importante site-uri pentru femei din Romania. Acest site are si o sectiune cu Retete culinare astfel pentru acest concurs am realizat prajitura " Deliciul Divei" , prajitura/tort are blatul cu aroma de portocala iar crema cu o aroma foarte fina de iaurt de visine, frisca si felii de portocale. Cum un rasfat nu e intodeauna complet fara un pic de ciocolata am hotarat sa schitez potretul divei din acest ingredient.
Pentru a ma putea sustine la acest concurs trebuie sa aveti cont pe facebook sa dati un like http://www.facebook.com/DivaHair.ro apoi pentru reteta realizata de mine un LIKE aici http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150184981242907&set=a.10150184981097907.374029.337353132906&pid=8852814&id=337353132906
Crema
-400 ml iaurt visine
-200 ml frisca
-1 1/2 plicuri gelatina
-6 linguri zahar
-1 portocala mare
Decor: 20 ml fisca+ 50 gr ciocolata
Mod de preparare
Blat: se bat ouale cu zahar se aduga untul topit, laptele, faina cu praf de copt, maxul . Se coace ~ 35 min se face testul cu scobitoarea.
Crema. Se bate frisa bine. Iaurtul se ameseza cu zaharul si se bate bine pana cand se topeste zaharul. Gelatina se hidrateaza cu apa se topeste pe baie de abur.Se amesteca bine iaurtul cu frica si gelatina.
Se toarna jumatate din crema peste blat apoi se pun feliile de portocale si apoi se toarna restul de crema.
Se da la frigider 2-4 ore.
marți, 15 februarie 2011
Tort doua inimi gemene
Un tort delicios, pentru indragostiti si nu numai :P, realizat intr-un timp relativ foarte scurt, fara pasta de zahar ornat cu crema.Chair daca exteriorul nu este foarte reusit(isi merita scuzele e facaut la o ora f. tarzie) interiorul e foarte foarte bun.
Ingrediente
Blat 1:
-3 oua
-3 oua
-200 gr zahar
-200 gr smantana
-300gr faina
-1 praf de copt
- 1 plic capucino/ 3 in 1
Blat 2:
-100 gr unt
-3 oua
- 150 gr zahar
- 50 ml lapte
-250 gr faina
- 1lingura mac
-1 praf de copt
Crema
- 3 oua
- 300 ml lapte
-2 linguri amidon
-200 ml frisca
-50 ml sheridan's
- 1 plic gelatina
- clorant rosu
sirop:
-100 ml apa
-100 gr zahar
Mod de preparare
Blat 1: se bat ouale cu zahar se aduga smantana, faina amestecata cu praf de copt si capucino se amesteca bine sa se omogenizeze se da la cuptor 35-40 min. se face testul cu scobitoarea.
Blat 2: se bat ouale cu zahar se aduga untul topit, laptele, faina cu praf de copt, maxul . Se coace ~ 35 min se face testul cu scobitoarea.
Crema: se amesteca galbenusurile cu amidon , zahar si un pic de lapte se pune pe foc se mesteca sa nu se lipeasca cand se ingroase (dupa ce da in clocot) se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. Se amesteca crema de oua cu gelatina hidratata (dupa intructiunile de pe ambalaj) cu frisca, albsurile batute bine, si sheridan's.
Se impart blaturile in doua se insiropeaza se pune crema mai mult de jumate apoi al doilea blat. In crema ramasa se pune colorant si cu aceasta se imbraca tortul.
luni, 14 februarie 2011
Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao
O prajitura simplu de realizat dar foarte buna...partea proasta a acestei prajituri sa zic asa este ca trebuie sa asteptati pana a doua zi sa va delectati cu ea, insa va asigur ca merita tot efortul asteptarii.
Ingrediente
-foi napolitana din alea mai mici
-300 gr zahar
-3oua
-400 gr margarina
-3 linguri cacao
-2 pliculete zahar vanilat
-1 lingura cu varf nuca de cocos chiar si 2
-2 pliculete ness/capucino(ce va place mai mult)
Mod de preparare
Se bat ouale cu zahar apoi se pun la bain mare (pe baie de abur) la foc mic amestecand pana cand se topeste zaharul,
dupa care adaugam margarina si se mai fierbe pa abur inca 20 min.
Nu uitati sa amestecati! se pune cacao, ness si zaharul vanilat se amesteca . Cand se ingroase compozitia, mai bine zis cand curce ca o smantana mai groasa se pune nuca de cocos se ia de pe foc si se toarna peste foi asa fierbine. Mie mi-au trebuit 5 foi. Se lasa sa se raceasca apoi se pune la frigider pana a doua zi. Astfel se intareste bine crema si poate fi taiata cu usurinta.
vineri, 11 februarie 2011
Clatite cu branza dulce
Ingrediente
alaut
-2 oua
-500 ml lapte/apa minerala
-varf de sare
-esenta de vanilie/rom
-faina
Umplutura
-300 gr branza vaci
-1 ou mare
-150 gr zahar
-esenta de vanilie/rom
-unt
-smantana
Mod de preparare
Aluat: se bat ouale cu un praf de sare , se adauga laptele si faina , se amesteca pana cand obtinem un aluat subtire care sa curga ca o smantana groasa. Se pun esente dupa preferinta. Se coc in tigaie dupa ce a stat 30 min.
Umplutura. Se amesteca toate ingredientele.
Dupa se am terminat de facut aluatul se pune pe fiecare clatita pe mijloc cate o lingurite plina din branza se impatureste clatita. Se pun in tava unsa cu unt si se dau 20 min la cuptor. Se servesc cu smantana.
marți, 8 februarie 2011
salata beof cu ciupercute;)
Stiu ati zice ca nu mai este salata beof daca are si ciuperci dar sincer nu am stiut cum sa o numesc pentru ca are aceleasi ingrediente ca la salata beof insa am mai adaugat ciuperci marinate. Nu am sa insist cu reteta de preparare pentru ca o gasiti la sectiunea salate vreau doar sa zic la la cantitatile de acolo se pun 400-500 gr ciuperci marinate.
Si daca e luna indragostitilor atunci inimioarele sa fie in farfurie....glumesc.....sa fiti iubiti.
duminică, 6 februarie 2011
piept de pui cu bacon la cuptor
Ingrediente
- piept de pui
-4 felii bacon
-6-7 ciupeci
-2 ardei capia
-sare, piper
-4 felii cascaval
-parmezan
Garnitura
-cartofi
-sare, piper
- rozmarin
-boia
-ulei
Mod de preparare
Se dezoseaza pieptul de pui apoi fiecare parte se mai imaprte in doua asa obtinem 4 portii. Se aseaza intr-o tava fileul de pui se condimenteaza. Ciupecile se taie felii , kapia pai, Se aseaza peste pui ardeiul, apoi ciupercile jumate din cantitate, baconul iarasi ciuperci se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 30 min. Dupa 30 min se ia folia se pun feliile de cascaval, parmezan ras si se mai lasa 5 min.
Cartofii se curata si se taie felii se amesteca cu piper, sare , rozmarin si boia un pic de ulei se pun in tava se acopera se lasa 40 min, la cuptor.
vineri, 4 februarie 2011
tort pentru amalia...tort printesa
Am facut un tort pentru o printesica care a implinit frumoasa varsta de 1 anisor, sa creasca mare, frumoasa si sanatoasa.
Tortul este cu crema de vanilie si caramel.