-cotlete porc
-sare,piper
-condimet picant( ardei iute uscat/ chili)
-5 catei usturoi
-rozmarin
-200 ml vin rosu
-ulei
-otet balsamic
-1 lingurita zahar
Mod de preparare
Intr-o tava se pune ulei se aseaza cotletele de porc condimentate pe ambele parti cu sare , piper si condiment picat, se pun cateva frunze de rozmarin pe fiecare bucata, si cateva felii de usturoi, restul se zdrobesc cu lama cutitului(fara ai curata de coaja) se toarna vinul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 35 min. Dupa care se ia folia si se mai lasa 10 min.
Cand e gata carnea se scoate din tava se pune intr-un vas se acopera iar zeama ramasa in tava se pune intr-o tigaiae se aduga ~ 100 ml otet balsamic, si 1 lingurta de zahar se se fierbe la foc mic pana se ingroase.
Se servesc cotletele cu sos de otet balsamic si cartofi noi la tigaie cu kaizer.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu