sâmbătă, 15 septembrie 2018

Ce bunatati am pregatit eu cu ajutorul masinii de tocat carne Tefal HV8 11 in 1

Salutare dragilor, am avut o vara destul de incarcata/agitata si asta datorita faptului ca in familia noastra a mai aparut o minune mica :) Dupa cum stiti unii dintre voi, timpul se limiteaza in ceea ce priveste staul in bucatarie si alte activitati si toata atentia se focalizeaza asupra micii fapturi. Bun dar totusi cum sunt obisnuita cu pregatitul conservelor pentru iarna nu am renuntat la acest obicei si pe linga ce a facut mama ( pentru noi  , gemuri si dulceturi )am facut suc de rosii, ketchup, zacusca si muraturi. Bun dar cum acest articol nu este pentru ce am facut si cu ce am facut , acum sa va povestesc cum a picat la fix un ajutor de nadejde in bucatarie si anume masina de tocat carne Tefal HV8 cu 11 functii, o nebunie va zic si nu va mint. In cadrul campaniei de testare BUZZStore a produselor Tefal am fost selectata pentru masina de carne Tefal HV8 PLUS 11 ÎN 1 NE685838 si sincer imi doream sa ajunga acest produs la mine :D , asa ca daca doriti si voi sa testati produse va las aici un link de inscriere, spor la testari !. Asa ca, de cum am primit produsul, am dat fuga la tara, am cumparat cele necesare si am pus la treaba tehnologia si sincer nici nu se compara cu datul la masina manula , care o folosim de muulti ani, acum treaba mi s-a parut o joaca si rapid si eficinet.
Sa va povestesc despre masina de tocat carne Tefal HV8, are un motor de 2000W putere, ceea ce face ca sa fie eficenta, nu am calculat in munte cate rosii am dat dar va spun sincer ca 30 kg de rosii au fost facute suc in cateva minute si aici nu exagerez, mai mult a durat sa spal rosiile si sa le tai in doua decat sa le dau; -carnea,  da !am facut cand am ajuns acasa si o bunatate de paste scoici umplute cu carne de oaie si sos de rosii ( o sa postez si reteta ) la fel a fost tocata in doi timpi si trei miscari si era carnita de oaie cu tendoane :)
Accesoriile care le are incluse si principalele caracteristici:
-Cum functia principala este ce de a toca carne, binenteles ca are accesorii pentru maruntire , 3 site pe diferite marimi pentru a o procesa , nu am cronometarat insa producatorul ne asigura ca intr-un minut se toaca 2,6 kg carne, eu il cred pe cuvand la 500 gr cat am tocat eu , am pornit si oprit aparatul :))

-accesorii pentru razuire fina  si grosiera, con pentru feliat, pentru razuite parmezan si  un con pentru maruntire gheata, 

-accesoriu pentru carnati, o sa iubesc aceasta piesa, suntem are amatori de carnati asa ca sigur va un un mare ajutor atunci cind incepem operatiunea "carnatii"

-accesoriu pentru kebbe, un gen de chiftele umplute o sa revin cu reteta imediat ce o sa fac :)

-accesorii pentru culis si suc de rosii, cel din urma am facut si va zic ca e o placeare sa faci suc de rosii fara sa muncesti prea mult;

- In plus are si spatiu de depozitare pentru cablu si accesorii, ceea ce mi se pare destul de bun ca sa fie aproape piesele cele mai des folosite :) In plus ce mi-a atras atentia este tara de fabricatie, ghiciti ce? nu e China ci Franta, un lucru care m-a surprin pentru ca in zilele noastre piata este tot mai monopolizata cu produse chinezesti.

Si ca sa fac un rezumat la ce functii am testat pana acum, pot a va zic ca ma declar multumita la eficienta mainii de tocat Tefal HV8Plus , am facu suc de rosii, ketchup si zacusca intr-un timp record, tocat rosii in cateva minute am testat si fuctia de tocare/macinare carne si toata foarte bine si cea mai "dura " carne.

Ca sa nu va tin de vorba o sa va prezint filmuletul unde am pus la treaba Masina de tocat carne Tefal HV8 Plus

Retetei de suc de rosii nu ai trebuie prea multe prezentari se iau rosiile in cazul meu 15 kg se spala bine in mai multe ape se taie in doua si se curata partea verde si dau la masina de carne cu accesoriu pentru suc de rosii apoi se pun la fiert, afara la foc de lemne in cazul meu, foc mic si se lasa asa pana scade la consitenta dorita, eu am lasata sa scada 3 sferturi, se adauga sare dupa gust apoi se toarna in sticle sterilizate , se capseaza si se acopera cu o patura.
Simplu, bun si rapid !






Ketchup-ul de casa l-am facut la fel din 15 kg de rosii, 150 gr zahar. 150 ml ulei, 150 ml otet( dar va recomand sa puneti jumatate din cantitate si sa gustati, adca sa il faceti dupa gustul dvs.)-300 gr usturoi sau si mai mult daca va place, sare, piper, oregano, busuioc toate le pun dupa gust sau alte condimente care va plac. Rosiile la fel se prepara ca si in reteta de mai sus cu exceptia faptului ca in momentul fierberii se adauga ingredientele sus mentionate aproape de final.




Reteta mea de zacusca este cea care voi o stiti si o gasiti aici , doar ce pot sa va spun ca masina de tocat carne Tefal HV8 ca mi-a fost de real folos in prepararea sucului de rosii si maruntirea marcovului. 



Si ca nu spuneti ca m-am laudat degeaba ca am tocat si carnita, iara si reteta me de paste soici uriase :)) umplute cu carnita de oaie


Ingrediente
-500 gr carne de oaie
-1 morcov mare
-1 ceapa mare sau 2 mici,
sare, piper
-menta, oregano
-400 gr suc de rosii
-pate scoici

Am tocat carnea in doi timpi si trei miscari, apoi morcovul si ceapa se soteaza legumele in putin ulei de masline si se aduga carnea se lasa putin pana isi schimba culoarea se aduaga suc de rosii aproximativ 200 gr si se lasa sa fiarba 15 min. dupa care se adauga condimentele.Intre timp punem apa la fiert cu care, cand da in clocot se adauga pastele uriase si se fiarb pana la jumate daca pot sa zic asa :) se scot si se umplu cu carne. Se aseaza intr-un vas de yena se toarna restul de suc de rosii si se acopera cu capac. Se dau la cuptor pentru inca 15 min sau pana sunt gata, onainte cu 5 min se scoate tava din cuptor se pun felii de mozzarela sau cascaval si se lasa pana se topeste.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog