Saptamana trecuta am dar examenul de cofetar, si am reusit ca imi aduc pasiunea pentru dulce la standarul de cunoscatoare cu diploma :)) Un curs la care nu pot sa ma laud ca am invatat multe dar unde am cunoscut oameni frumosi de la care am avut ce invata.
Pentru examen am ales sa fac un tort cu iart si fructe de padure, iar cum am fost intrebata si de reteta am spus sa o postez ca sa fie mai simplu pentru toata lumea.
Ingrediente
pentru 2 kg
-4 oua
-4 linguri faian
-4 linguri zahar
crema
-200 gr iaurt
-200 ml frisca
-70 gr zahar
-100 gr fructe de padure congelate
-10 gr gelatina
sirop
-100 ml apa
-100 gr zahar
-esenta de vanilie
Mod de preparare
blat urmati pasii de aici
Crema: se amesteca zaharul cu iaurtul si se lasa deoparte. Frisca se mixeaza, iar gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa. Se scot fructele din congelator se lasa sa se dezghete partial, se scurg de suc. Gelatina se topeste pe baie de abur se amesteca putin iaurt cu gelatina apoi cu toata cantitatea, cu frisca iar la final cu fructele de padure.
Blatul se taie in trei se insiropeaza( tampeaza) se pune jumate din cantitatea de crema, blat, sirop, crema, blat, sirop. Se da la frigider pentr 2 ore. Apoi se orneaza dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu