Dupa cum va spuneam cu cateva postari in urma am fost invitata la CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI fost norocoasa sa primesc tigaia Fissler, asa ca vreu sa multumesc www.GatesteSanatos.ro. pentru aceasta.
Sa va povestesc despre tigaie, sunt foarte incantata de rezultat si o recumand cu cea mai mare sinceritate, calitatea germana nu se dezminte, nu necesita sa o ungeti cu ulei, nu se lipesc clatitele si sunt perfecte. In ziua cand am primit tigaia , cu toate ca era o cladura insuportabila, am pornit aragazul si am zis sa fac cateva, ai tot promisesem sotului ca o sa fac clatite, asa ca nu am avut scapare:))nu de alta dar pofteam si eu la ceva bun...dar le-am facut atat de repede ca seara am mai facut o portie de clatite.
Ingrediente
-2 oua
-300 ml lapte
- un varf de sare
- 2 plicuri zahar vanilat
-2 linguri unt topit( se poate si fara)
-faina
umplutura
-gem de caise
Mod de preparare
Aluat: se bat ouale cu un praf de sare si zaharul vanilat , se adauga laptele si faina , se amesteca pana cand obtinem un aluat subtire care sa curga ca o smantana groasa.
Se lasa sa stea aluatul ~ 30 min dupa care se coc.
O alta varinata ar fi sa umpleti clatitele cu braza de vaci
-500 gr varnza de vazi
-4 linguri de zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-100 gr stafide
-2 linguri de unt
-200 gr santana
Se amesteca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat se aseaza cu lingura pe foaia de clatita( vezi poza) se pun stafidele si se impatureste. Se unge un vas de yena cu unt se pun clatitele si se dau la cuptor 10 min. Se servesc cu smantana
Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata...Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos... Daca mai ai vreun vot si pentru mine... Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
RăspundețiȘtergerePupici si multa bafta