vineri, 13 decembrie 2013

Pateuri cu mere in aluat de foietaj

Simplu  de realizat si foarte bune.





Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj
-4-5 mere
-scortisoara
-4 linguri zahar sau dupa gustul fiecaruia
-50 gr unt
- 1 gelbenus +1 lingura e lapte pentru uns

Mod de preparare

Inainte de toate scoateti aluatul din congelator si lasati-l  sa se decongeleze. Cand e bun de intins atunci dti merele prin razatoarea mare, incingeti o tigaie pe foc dati la focul mic puneti untul merele si zaharul , amestecati si lasati pe foc pana cand scade zeama, atentie sa nu se arda! cand e gata luati de pe foc lasasti sa se raceasca putin puneti scortisoara. Intindeti foaie de foietaj cat mai dreptunghiular apoi puneti pe o latura in linie umplutura de mere, rotiti ca in poza, taiati si apoi iarasi taiti bucatele cat de mici sau de mari doriti.



Asezati-le in tava si ungetile pe fiecare cu un gelbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte apoi fuga la cuptor cu ele pana cand se rumenesc frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog