vineri, 17 martie 2017

Salata de orez (varianata 2)

Am incercat o alta varianta de salata de orez, fara a urma o reteta anume in privinta ingredientelor ci  cu ce am prin frigider si rezultatul este unul favoravil. Am refacut reteta de cateva ori asa ca v-o prezint si voua.

Ingrediente:
-200 gr orez
-150 gr-200 masline verzi/ negre
-450 gr ciuperci marinate sau fara
-200 gr sunculita/muschiulet/carne fiarta
-7 bucati rosii uscate in ulei
- 1 cutie porumb/ mazare( am facut in ambele feluri la fel de grozava)
-4 castraveti in oret
-150 gr cascaval afumat sau 200 gr cascaval simplu
-ulei


Mod de preparare


Orezul se spala in mai multe ape. Se pune 800 ml apa la fiert cu sare, cand da in clocot se pune orezul. Se fierbe aldente, cand e gata se trece printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intre timp se pregatesc ingredinetele: cascavalul, sunculita , castavetii se taie cubulete, maslinele felii. La final se amesteca ingredintele si se serveste.

Pofta buna!

miercuri, 15 martie 2017

mini omlete la cuptor

Ce faci cand vrei omleta dar sa nu miroase a omleta in casa? o faci la cuptor :))



Ingrediente
-4 oua
-100 gr sunculita
-100 gr cascaval
-4 fire leurda
-1 ardei gras
-cateva masline
-sare si piper

Mod de preparare

Reteta e simpla la fel ca orice omleta se bat ouale , restul se taie cubulete. Se unge o forma de briose cu ulei, se pun ingredientele si se toarna ouale. Se pune tava in cuptorul incins la trapta 2 sau 200 C pana cand sunt putin rumene deasupra.

Pofta mare!

luni, 13 martie 2017

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

Salutare dragilor, sper ca ati avut un week-end minunat si ca incepeti saptamana in forta. Acum cateva zile am facut pentru al meu mofruros mic o supa delicioasa cu rosii( din conserva) dar tot delicioasa este, pe langa aceasta am adauga si niste ardei copt afara cu miros de fum ....cum credeti ca a iesit supa?....va las sa ghiciti voi. 
Pentru a prepara supa aveti nevoi de:

-supa de pui/curca( am fiert oasede curca ca tor/t le aveam la dispozitie, dar fiin in posxt puteti sa puneti  apa)
-1 conserva de rosii in bulion
-2 morcovi
-jumate de telina
-o radanina patrunjel
-o radacina pastarac
-1 ceapa
-4-5 ardei capia copti
-sare

pentru galuste
-2 oua
-6 linguri gris
1 lingura ulei
-sare\


Mod de preparare

Se curata legumele de coaja si se taie bucati mari, se pun la fiert cu apa sau supa de curcan( apa in care au fiert oasele de la curcan, osul de la piept, coaste, spata) Intre timp se coc ardeii, eu i-am avut copti afara in toamna pusi in vid la congelator,cand sunt aroape gata legumele facem galustele: se bat bine oulale cu sare apoi punem uleiul si cate putina faina de gris se lasa deoparte compozitia . 
Daca vreti o supa fara bucati de legume e momentul sa le scoateti , aici sunt doua variante ori le pasat la blenter ori renuntati la ele, eu nu renunt dar nici nu le-am pasat ci le-am lasat asa bucati, le adora copilul. Cand sunt gata legumele se ia cate putin din compozitia cu gris si se pune in oala cu legume, se lasa sa fiarba la foc mic, la final se adauga ardeiul copt se lasa sa dea cateva clocote si gata supa.

Pofta buna!

vineri, 17 februarie 2017

Briose cu banane si nuca de cocos

Ce faci cand ai banane care sunt bune de aruncat cum spun unuii?...chec sau briose. Eu ador briosele iar in combinatie cu o crema cu putina nuca de cocos ies un deliciu.

Ingrediente:

2 banane coapte 
-80 gr unt
-180 gr zahar
-180 gr faina
-1 praf de copt
-3 linguri nuca de cocos
-esenta de vanilie

Crema
-150 gr zahar
150 gr unt
esenta vanilie
-nuca de cocos

Mod de preparare\

Facem un piure din banane apoi adaugam ouale, zaharul, untul topit, nuca de cocos si amestecam bine, adaugam faina cernuta cu praf de copt . Compozitia obtinuta se toarna in forme de briose si se coc 35 min.
 Intre timp facem crema din  zahar cu unt la temperatura camerei, amestecam cu un mixer pana devine o crema aerata.
Briosele racite se ung cu crema de unt si se trec prin nuca de cocos.



duminică, 12 februarie 2017

Briose cu afine

Pana acum nu am facut prea multe dulcegarii cu afine cred ca vreo doua retete , un tort la rece cu mascarpone , caise si afine si  o prajitura cu iaurt si afine. Cu siguranata aveti si voi reteta voastra favorita de briose cu afine, eu am incercat prima data acesta reteta si a fost pe placul meu asa ca v-o impartasesc si voua cu drag.


Ingurediente
-3 oua
-1 ceasca iaurt/ chefir am folosit eu
-1 ceasca zahar
-3 cesti faina
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-1 ceasca afine proaspere/cogelate
-1/2 ceasca ulei
-vanilie

Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul , chefirul l-am amesteca cu bicarbonatul si l-am lasat cateva min., peste oua se adauga uleiul si mixam putin dupa care chefirul , faina si vanilia, la final punem afinele. Se pune in aluatul in forme de briose si se coc 25 min.


marți, 7 februarie 2017

Salata cu macrou in ulei si rucola

O idee simpla de salata, buna de luat la servici sau de facut pentru acasa atunci cand vreti ceva rapid si fara mari batatai de cap.

Ingrediente
-1 cutie rucola
-1 cutie fasole rosie
-1cutie porumb
- mana de rosii cherry
-2 conserve macrou in ulei
-ulei , sare

Modul de preparare 
 Ar fi ceva de spus ?😀 nop... se amesteca legumele si se manaca atunci ca va este foame 😏 O zi buna sa aveti dragilor


Tort trio de ciocolata

Reteta am facut cu doi ani in urma insa am uita sa postez rezeta. Astazi rasfoind albumul cu poze am descoperit un tort dragut si cicolatos care nu a fost publicat pe blog. Reteta ai apartine Jamilei, a fost inscrisa la un concurs pe situl https://jamilacuisine.ro.

Ingrediente

Blat:
-65 gr faina
-60 gr zahar
60 gr unt\
-20 gr cacao
-12 ml lapte batut
-1 ou
-praf de copt
sare

Crema1
Mousse ciocolata amaruie:
300 gr ciocolata amaruie
-200 frisca
-50 ml apa
-40 gr unt
- 5 gr gelatina

Crema 2
Mousse ciocolata cu lapte
-300 gr ciocolata cu lapte
-200 ml frisca\
-50 ml apa
-40 gr unt
-5 gr gelatina

Crema n3
Mousse ciocolata alba
-300ciocolata alba
-200 ml frisca
-50 ml apa
-40 gr unt
-5 gr gelatina

Mod de preparare

Fiind reteta Jamilei cred ca ar fi nedrept sa ai public reteta pas cu pas asa ca va invit pe pagina ei si   urmati instructiunile de preparare.

Cu drag pentru voi, Naty

sâmbătă, 4 februarie 2017

Ardei umpluti cu linte

De la un timp este reteta mea preferata de ardei umpluti .


ingredinte

-14 ardei
-150 gr orez
-1 ceasca linte
-500 gr ciuperci
-1 morcov
-1 dovlecel
-1 ceapa mare
-marar si patrunjel
-sare si piper
-200-300 ml suc de rosii

Mod de preparare

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o asa ca nu ma pot lauda , insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.

Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat 15 de ora spoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.

Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare . Se pune un pic de ulei in tigaie si se dauga ciupercile, Se soteaza apoi se adauga , morcovul si 250 ml de apa cand fierbe se pune orezul, sare iar la jumatea fierberii dovlecelul. Orezul nu trebuie sa l fierbieti pana este gata. Se aduaga apoi ceapa, verdeata  tocata marunt si  piper.

Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta se umplu ardeii. Se pun intr-un vas se adauga   suc  de rosii si se lasa la cuptor 20-30 min la foc mic.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog