Aceasta reteta o gasiti pe mai multe bloguri si e foarte apreciata de toate fetele...se pot umple cu fondant de mere, budinca, gem, branza.
Ingrediente
-500 gr faina
-2 oua
-20 gr drojdie
-260 ml lapte
-80 gr zahar
-50 gr unt
-sare
-pentru uns: 1 galbesnus ou +2 linguri lapte
gem
Mod de preparare
Pentru cei care au masina de paine totul e foarte simplu, se pune laptele, apoi ouale , zaharul, un varf de sare, untul topit, faina si drojdia. Se programaeaza pentru programul framantare si dospire si asteptati:).
Daca nu aveti masina de paine : se incalzeste laptele , se topeste untul, ouale se bat cu zahar , sare, peste faina cernuta se toarna laptele caldut, ouale, untul topit si drojdia dizolvata cu putina apa. Se framanta bine si se lasa sa creasca.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in parti egale Intindem prima biluta in forma de dreptunghi , pe jumate din portiune punem gem pe partea cealanta taiem fasii.
Acoperim crema cu aluat apoi rulam fasiile. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se mai lasa 45 min sa creasca apoi se ung cu ou batut cu late si se dau la cuptor 15 min la 200 C.
ce idee buna si usor de preparat!
RăspundețiȘtergereasa e Dia
RăspundețiȘtergereSi eu fac pariziene! Sunt tare bune! uite acun as vrea unul la cafea!Pupici!
RăspundețiȘtergereI love Jesus, my wife and cooking...in that order. I also love your blog. Makes one hungry just to see it all.
RăspundețiȘtergereJust checking back for any new items you may have posted.
I left a note of invitation in the comment section on one of your past posts’ and invited you to follow my blog. Just in case it was accidently overlooked, just want you to know the invitation is still very much valid…and of course, I am already following your blog.