De ziua sotului am facut un tort extrem de rapid, dat fiind faptul ca am avut o perioada foarte aglomerata. Tortul cu crema de iaurt este extrem de racoritor si minunat pentru zilele calduroase.
Ingrediente
-blat
4 oua
4 linguri zahar
-3 linguri faina
-1 lingura cacao
sirop
-150 ml apa
-100 ml zahar
-zeama de la jumate de lamaie
Crema1
-300 gr iaurt
-100 gr zahar
-300 gr capsuni
-10 gr gelatina
-75 gr frisca batuta
Crema 2
-700 gr iaurt
-250 gr zahar
-zeama de la jumate de lamie
-150 ml frisca batuta
-15 gr gelatina
Mod de preparare
blat
se prepara dupa reteta de aici
Siropul se amesteca zaharul cu apa si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba cateva minunte dupa care sa se raceasca. Se pune zeama de lamaie.
Crema 1. Iaurtul se amesteca cu jumate din cantitatea de zahar. Capsunile se amesteca cu cealanta jumatate si se pune pe foc atat cat sa se topeasca zaharul apoi se mixeaza cu un blender. Se amesteca gelatina cu apa conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce ati topit gelatina se amesteca iaurtul cu capsunile pasate apoi cate putin din gelatina iar la final cu frisca. Se taie blatul in doua. Se pune primul blat, se insitopeaza apoi se pune crema de capsuni. Al doilea blat se taie 1 cm din cercumferinta si se pune peste crema Se da la frigider.
Crema 2. Se procedeaza la fel ca la crema 1 doar ca nu se pun casuni. Se pune peste blat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Se orneaza cu capsuni sau dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu