Este vremea visninelor, iar eu le ador in desert. pentru ca am vrut ceva simplu de facut pufos dar si cu putina crema am combinat blatul de o reteta de briose cu crema de vanilie, vinisne si desertul este gata!
Ingrediente
blat
-2 oua
-100 gr unt topit
-120 gr iaurt
-1ceasca zahar
-2 cesti faina
-1 praf de copt
-jumate de baton de vanilie doar semintele
crema
-400 ml lapte
150 gr zahar
-2 galbenusuri oua
-1 lingura amidon sau inca 2 galbenusuri
-jumate de pastaie vanilie plus batonul de la cealanta jumatate
decor 500 gr visine si ciocolata optional
Mod de preparare
Se bat cu telul ouale se pune zaharul si putina sare se bat putin dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon asa ca nu o ung ci torn direct. Se da la cuptor pentru 20 min dupa care se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca blatul.
Intre timp regatim crema. Se pune laptele intr-o carticioara si se pune pe foc. Galbenusurile se amestexa cu zaharul pana cand se albesc putin apoi se pune amidonul si putin lapte rece ca sa nu se faca cocoloase. se amesteca bine se toarna cate putin din laptele firbine peste oua( ca sa nu se taie) apoi se pune totul in oala si se da la foc mic, amestecand pana cand da cateva clocote, punem batonul de vanilie si semintele din el, se acopera cu o foloie si se lasa sa se raceasca.
Cand blatul si crema s-au racit incepem asamblarea. Peste blat se toarna crema de vanilie( nu uitati sa scaoteti batonul) apoi se pun visinele fara samburi si ciocolata rasa.
Se da la rece pentru cel putin o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu