joi, 13 septembrie 2012

Negresa delicioasa/ delicious brownie

Aceasta reteta am gasit-o pe www.e-retete.ro, este dementiala si atat de usor de preparat...am modificat doar glazura in loc de batoane Mars am folost ciocolata neagra.



Ingrediente
400gr faina                                                                     400gr flour
300 gr zahar                                                                   300 gr sugar
-200 ml cafea preparata                                                 200 Ml brewed coffee
-110 gr unt                                                                    110 G butter
-100 ml ulei                                                                    100 ml oil
-50 gr cacao                                                                 50 Gr cocoa
-2 oua                                                                             2 eggs
-1 praf de copt                                                              1Baking powde
-100 ml iaurt sau lapte batut                                           100 Ml yogurt or buttermilk
- 1esenta rom sau vanilie                                                 1 rum or vanilla essence
glazura                                                            
 100 gr ciocolata neagra                                     100 g dark chocolate
-150 gr frisca                                                     150 Gr cream

Nota la ingrediente
Am repetat prajitura si va pot zice ca se poate inlocui untul, asta daca nu aveti prin casa si nu aveti nici chef sa iesiti , cu ulei insa am pus 150 ml ulei,  mai puteti pune 100 ml cafea expreso si 100 ml lapte in loc de 200 ml cafea si binenteles glazura originala 5 batoane Mars si 100 ml frisca. Gustul este la fel de bun in final...

Mod de preparare
Se amesteca intr-un vas faina cu zaharul si praful de copt. Intr-o craticioara se pune cafeaua preparata, untul, uleiul si cacaoa se pune la foc mic, amestecanad sa se omogenizeze iar cand da in clocot se ia de pe foc si se toarna peste faina.

Se amesteca rapid. Cand siropul sa incorporat cat de cat se adauga ouale batute se amesteca energic, apoi se pune iaurtul amestecand bine sa se omogenizeze.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se bate tava de masa sa se aseze compozitia uniform si se da la cuptor 25 min la 180 C. Se face testul cu scobitoarea. Cand e gata se scoate din cuptor sa se raceasca.
Glazura: intr-o catita se pune ciocolata si frisca la foc mic cand sa topit ciocolata se ia de pe foc si se toarna peste prajitura racita.





3 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog