pentru blat:
- 250 gr faina
- 150 gr margarina
- 1 ou
- 50 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
pentru crema:
- 0,5 l lapte
- 3 oua
- 2 linguri cu varf de faina
- 150 g zahar
- 2 fiole esenta de vanilie
- 200 gr capsuni
- 1 pachet gelatina
preparare:
Amestecam faina cu margarina rece! adaugam zaharul si zaharul vanilat framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de tarta , se da la cuptor , care a fost incins in prealabil, 25 min la foc mediu.
crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand sa racit crema adaugam esentele de vanilie.
Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de vanilie; ornam cu capsuni si turnam de asupra gelatina care a fost preparata astfel: peste pachetul de gelatina turnam 100 ml apa si lasam 10 min sa stea, apoi pe baie de abur topim gelatina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu