joi, 25 august 2016

Tarta cu dovleci si brocoli cu arome indiene

Ador aromele indiene recunosc ca nu le-am folosit in tarte dar niciodata nu e prea tarziu sa incerci noi combinatii, astfel si acesta tarta, rezultata cu ce aveam prin frigider, ceva arome mai diferite si un rezultat delicios. Va invit cu drag sa testati reteta. Se poate servi ca atare, ca aperifiv sau ca si garnitura putin mai diferita de ce nu?


Ingrediente

-1 buchet de brocoli
-1 dovlecei
-1 ardei capia pentru ceva culaore
--200 gr cascaval
-1/2 lingurita turmenic
-2 prize de chimen indian
- 2 prize de
-2 oua
-100 lapte
-1/2 lingurita praf de copt
-faina cat sa iasa un aluat putin mai gros decat la clatite
-10 ml ulei
-sare si piper

Mod de preparare

Se incinge putin ulei intr-o tigaie  wok se aduga dovlcecei taiati felii si sotati se dauga condimentele indine, se prajesc cat sa nu aibe apa, adica foarte putin .
Separat se pune apa si sare la fiert cand da in clocot se adauga buchetele de brocoli se lasa sa fiarba 3-4 min apoi se scot din apa . Se taie bucati mai mici daca e necesar. se adauga iarasi arome peste brocoli si se amesteca usor.
Intr-o tava de cupror cu hartie de copt se aseaza ardeii kapia taiati felii dovlceii si brocoli, deasupra punem cubulete de cascaval .

Intr-un vas batem cele 2 oua si sare apoi adaugam laptele si uleiul, iar la final faina, cate putin casa obtinenti un aluat putin mai gros decat la clatite, nu uitati si de praful de copt!

Se toarna aluatup peste legume, se amesteca usor in tava se pun cateva felii  de casacaval deasupra si se da la cuprorul incins in prealabil la 180C pentru 35-40 min.


 Se lasa sa se raceasca inainte de servire.

Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog