O reteta originara din Italia, se servesc alaturi de un vin rosu
ingrediente
pentru 4 persoane
-100 gr prosciutto crudo 100 gr prosciutto crudo
-80 gr masline verzi feliate 80 Grams sliced green olives
-50 gr faina 50 G flour
-50 gr unt 50 G butter
-500 ml lapte 500 Ml milk
-scortisoara cinnamon
-2 oua si un galbenus 2 Eggs and one yolk
-100 gr pesmet 100 G bread crumbs
-ulei pentru prajit oil for frying
-sare si piper Salt and pepper
-100 gr prosciutto crudo 100 gr prosciutto crudo
-80 gr masline verzi feliate 80 Grams sliced green olives
-50 gr faina 50 G flour
-50 gr unt 50 G butter
-500 ml lapte 500 Ml milk
-scortisoara cinnamon
-2 oua si un galbenus 2 Eggs and one yolk
-100 gr pesmet 100 G bread crumbs
-ulei pentru prajit oil for frying
-sare si piper Salt and pepper
MOD DE PREPARARE
Preparare beshamel: untul se pune intr-o cratota la topit la foc mic apoi se adauga faina si se amesteca energic se pune laptele firabinete cate putin si se amesteca cu telul, se lasa sa fiarba 5 min. amestecand continuu se adauga sare, piper si scortisoara si se ia de pe foc. Prosciutto crudo se taie cuburi apoi se pune peste beshamel , la fel si maslinele , galbenusul si se amesteca bine. Se da la frigider 15 min .
Ouale se bat bine cu sare si piper.
Se scoate din frigider amestecul obtinut se formeaza crochete( mainile se uda cu apa rece pentru a le putea forma) se trec prin ou apoi prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu