Ingrediente
4 persoane for 4 people
-350 gr fuslli(sau ori ce fel de paste aveti, reteta de baza e cu pipe) 350 G fuslli
-70 gr prosciuto 70 G prosciuto
-70 gr panceta( reteta de baza e doar cu pancetta eu am flosit si prosciuto asa ca daca nu aveti puneti 140 gr de panceta) 70 g pancetta
-120 gr ciuperci 120 Grams mushrooms
-1 ceapa 1 onion
-200 gr suc de rosii 200 Ml of tomato juice
-patrunjel parsley
-1 lingura unt 1 Tablespoon butter
-5 linguri ulei de masline 5 Tablespoons olive oil
-4 linguri parmezan 4 Tablespoons Parmesan
-sare si piper Salt and pepper
Mod de preparare
Se pune apa la fiert cu o lingurita de sare, cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba dupa
instructiunile de pe ambalaj.
Intre timp se taia ceapa si ciupercile felii, si panceta cu prosciuto pai. Se pune intr-o tigaie untul si uleiul de
masline se lasa sa se topeasca apoi se pune ceapa se caleste foarte putin dupa care ciupercile si panceta.
Se lasa sa se prajeasca putin cu capac , amestecand apoi se pune sucul de rosii si se lasa sa dea cateva
clocote se condimenteaza se ia de pe foc se pune patrunjel tocat si pastele scurse de apa.
Se amesteca bine apoi se pun in vas termorezistent se presoara parmezanul ras . Se da la cuptorul incins in
prealabil la 200 C timp de 10 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu