Carnea de oaie se numara printre preferatele mele si mai ales pentru ca sunt o norocoasa ca pot stii sursa de provenienta. Carnea este de la oita tanara cum zice tata si daca este gatita corect si cu dragoste este un deliciu. Pe linga pastama de oaie facuta la gratar al doilea rand in preferintele familiei se numara carnita gatita la cuptor. Eu prefer sa o marinez cateva zile pentru a se patrunde bine aromele in carne dar o puteti lasa si cateva ore .
Ingrediente
-1 bucata pulpa de oaie
- tandori masala
- gram masala am procurat o de pe net
-zeama de la o lamaie
sare
-piper
-ulei de masline
-menta uscata
Mod de preparare
Pulpa de oaie se fasoneaza ( adica se curata de membrane, acestea se indeparteza cu un cutit cu lama subtire introdus intre membrane si carne, de asemenea se inlatura si grasimea in exces ) apoi se face un amestec din condimentele mentionate, fara a fi specificata cantitatea decoarece difera marimea bucatii de carne, cu ulei de masline si zeama de lamaie. Se unge bine carnea pe toate partile si se pune intr-un vas apoi se acopera cu o folie alimentara si se lasa la frigider pentru 24 de ore pana la 72 de ore. In ziua in care vrem sa o preparam se scoate din frigider si se aduce la temperatura camerei , se incinge cuptorul la 180 grade se pune carnea in cuptor acoperita cu o folie de aluminiu sau tava cu capac se lasa 20 min la temperatura de 180 apoi se redeuce la 100 C sau trepata 1 si se lasa timp de 3 ore. La cuptorul electitc am repetat reteta si a fost necesar sa stea 4 ore. Insa timpul variaza si in functie de marimea pulpii. Recomandarea mea este ca dupa 2 ore si 30 min a verificati carnea. Cand este gata se scoate din cuptor si se mai lasa 30 min sa se odihneasca, apoi serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu